Geth - Piece, maszyny i urządzenia piekarnicze.

Aktualności

Ana Cabrera z Ekwadoru, rok 2019

U nas dominują małe rzemieślnicze piekarnie z jednym piecem i sprzedażą na miejscu. Jeśli chodzi o wyposażenie to nie ma ono nic wspólnego z automatyzacją, a większość prac wykonywana jest ręcznie.

 

Zobacz artykuł

Ana Cabrera z Ekwadoru, rok 2019

Ana Cabrera z Ekwadoru

Jose Bolanos z Ekwadoru, rok 2018

Ekwadorczycy powinni nauczyć się od Was dumy narodowej. Zauważyłem, że jesteście dumni z faktu bycia Polakiem. Jesteście krajem, który przetrwał wszystko. Gdybym mógł zamieszkać w Polsce na stałe zabrałbym tylko z Ekwadoru moje swetry z wełny z lamy.

Zobacz artykuł

Jose Bolanos z Ekwadoru, rok 2018

Jose Bolanos z Ekwadoru

Augustine Kyeremateng z Ghany, rok 2017

W Ghanie dominują piece wytwarzane z gliny, w których źródłem ciepła jest palenisko. W naszym równikowym klimacie temperatura powietrza plus emisja ciepła, sprawiają, że ukrop przy piecu jest trudny do wytrzymania, paleniska i produkcja pieczywa są zwykle na zewnątrz.

Zobacz artykuł

Augustine Kyeremateng z Ghany, rok 2017

Augustine Kyeremateng z Ghany

Quan Do z Wietnamu, rok 2016

Ze względu na tło historyczne i społeczne jesteśmy zmuszeni to ciągłego podnoszenia kwalifikacji i samodoskonalenia się każdego dnia!

Zobacz artykuł

Quan Do z Wietnamu, rok 2016

Quan Do z Wietnamu

Cici Chen z Chin, rok 2015

W Chinach chleb nie jest istotnym składnikiem diety. Jest rodzajem przekąski, zawierającej dużo cukru, śmietany, oleju i innych składników polepszających smak. Z tego względu rodzice zdecydowanie nie kupują go dzieciom.

Zobacz artykuł

Cici Chen z Chin, rok 2015

Cici Chen z Chin

Smriti Basu z Indii, rok 2014

Gdyby zapytano mnie, gdzie chciałbym się urodzić, wykluczając Indie, powiedziałabym, że w Polsce. Zapierający dech w piersiach widok na Tatry lub na Bałtyk, urokliwe zakola Wisły lub bardziej nowoczesna Warszawa są niezwykłe. Czułam się jak aktorka na planie filmu.

Zobacz artykuł

Smriti Basu z Indii, rok 2014

Smriti Basu z Indii

Natalia Rohenkohl do Canto z Brazylii, rok 2013

Mamy inne rodzaje mąki, np. maniok, popularna jest mąka kukurydziana. Ulubioną przekąską są bułeczki (kształtem przypominają kulki serowe) na bazie ciasta z manioku, z serem żółtym.

Zobacz artykuł

Natalia Rohenkohl do Canto z Brazylii, rok 2013

Natalia Rohenkohl do Canto z Brazylii