Geth - Piece, maszyny i urządzenia piekarnicze.

Aktualności

Seminarium w centrum szkoleniowym MIWE LBC

Seminarium w centrum szkoleniowym MIWE LBC

Seminarium w centrum szkoleniowym MIWE LBC

Wizyta referencyjna w piekarni RUTZ Niemcy

Wizyta referencyjna w piekarni RUTZ Niemcy

Wizyta referencyjna w piekarni RUTZ Niemcy

Szkolenie z technologii produkcji PINSY

Wizyta przedstawicielki firmy ARTEZEN – szkolenie z technologii produkcji pinsy

Szkolenie z technologii produkcji PINSY

Szkolenie z technologii produkcji PINSY

Prasa branżowa o MIWE smartfresh

MIWE smartfresh - rewolucja w zarządzaniu świeżością pieczywa

Zobacz artykuł

Prasa branżowa o MIWE smartfresh

Prasa branżowa o MIWE smartfresh

Peelboardy FERMATIX - nowość w ofercie

W odpowiedzi na dynamicznie rosnące zapotrzebowanie polskich piekarni oraz popularyzację technologii garowania na peelboardach, wprowadzamy do naszego portfolio FERMATIX– własnej produkcji deski garownicze, które łączą nowoczesną technologię, ergonomię oraz najwyższe standardy bezpieczeństwa i higieny pracy.

Ale zanim powstał FERMATIX, przeszliśmy drogę pełną analiz, testów i niełatwych decyzji – bo choć peelboard wydaje się sprzętem prostym, to jego wykonanie musi sprostać naprawdę złożonym wyzwaniom.
Peelboardy to wyposażenie pozornie banalne, ale w praktyce jedno z najbardziej wymagających w piekarniczej codzienności. Warunki, w jakich pracują – wilgoć, uderzenia, zmiany temperatury, nacisk, częste mycie – szybko weryfikują jakość każdego materiału.

Dotychczasowe rozwiązania często zawodziły: 
Konstrukcje typu plaster miodu z opaskami brzegowymi okazywały się nietrwałe – opaski odpadały, kruszyły się, a do wnętrza dostawała się woda. Flizelina, która miała zapobiegać przywieraniu ciasta, często z czasem mechaciła się i zostawiała w cieście zbite kulki materiału. Pełne płyty polipropylenowe – mimo trwałości – były po prostu zbyt ciężkie dla komfortowej pracy.

Zobacz artykuł

Peelboardy FERMATIX - nowość w ofercie

Peelboardy FERMATIX - nowość w ofercie

IBA 2025 w Dusseldorfie - dziękujemy, że byliście z nami

W dniach 18–20 maja uczestniczyliśmy w międzynarodowych targach IBA 2025 w Düsseldorfie – wydarzeniu, które ponownie pokazało, jak dynamiczna i innowacyjna jest nasza branża.

Zobacz artykuł

IBA 2025 w Dusseldorfie - dziękujemy, że byliście z nami

IBA 2025 w Dusseldorfie - dziękujemy, że byliście z nami

Z wizytą referncyjną w Toskanii

Pod koniec kwietnia odbyliśmy wraz z naszym klientem wizytę referencyjną w piekarni Savini, położonej niedaleko Florencji. 
To miejsce z wieloletnią tradycją, działające nieprzerwanie od 1959 roku. 

 

Zobacz artykuł

Z wizytą referncyjną w Toskanii

Z wizytą referncyjną w Toskanii

Praktyczne seminarium w centrum MIWE LBC. Zapisz się!

Zobacz artykuł

Praktyczne seminarium w centrum MIWE LBC. Zapisz się!

Praktyczne seminarium w centrum MIWE LBC. Zapisz się!