Geth - Piece, maszyny i urządzenia piekarnicze.

Aktualności

Europejski szczyt chleba w MIWE. 24-25 września 2025

Już 24–25 września 2025 w centrum technologicznym MIWE w Arnstein (Niemcy) odbędzie się wyjątkowe wydarzenie – Europejski Szczyt Chleba! To pierwsze takie forum w historii. 

Zobacz artykuł

Europejski szczyt chleba w MIWE. 24-25 września 2025

Europejski szczyt chleba w MIWE. 24-25 września 2025

TECHNOLOGIA MIWE SMARTFRESH ZMIENIA REALIA

Jeszcze kilka lat temu właściciele piekarni twierdzili, że ich największym wyzwaniem jest jakość. Dziś coraz częściej podkreślają, że są to godziny pracy i wykwalifikowani fachowcy.

TECHNOLOGIA MIWE SMARTFRESH ZMIENIA REALIA

TECHNOLOGIA MIWE SMARTFRESH ZMIENIA REALIA

35 lat? To dopiero początek!

35 LAT DOŚWIADCZENIA, KTÓRE PRZEKŁADA SIĘ NA PRZYSZŁOŚĆ PIEKARNICTWA

Zobacz artykuł

35 lat? To dopiero początek!

35 lat? To dopiero początek!

Seminarium w centrum szkoleniowym MIWE LBC

Seminarium w centrum szkoleniowym MIWE LBC

Seminarium w centrum szkoleniowym MIWE LBC

Wizyta referencyjna w piekarni RUTZ Niemcy

Wizyta referencyjna w piekarni RUTZ Niemcy

Wizyta referencyjna w piekarni RUTZ Niemcy

Szkolenie z technologii produkcji PINSY

Wizyta przedstawicielki firmy ARTEZEN – szkolenie z technologii produkcji pinsy

Szkolenie z technologii produkcji PINSY

Szkolenie z technologii produkcji PINSY

Prasa branżowa o MIWE smartfresh

MIWE smartfresh - rewolucja w zarządzaniu świeżością pieczywa

Zobacz artykuł

Prasa branżowa o MIWE smartfresh

Prasa branżowa o MIWE smartfresh

Peelboardy FERMATIX - nowość w ofercie

W odpowiedzi na dynamicznie rosnące zapotrzebowanie polskich piekarni oraz popularyzację technologii garowania na peelboardach, wprowadzamy do naszego portfolio FERMATIX– własnej produkcji deski garownicze, które łączą nowoczesną technologię, ergonomię oraz najwyższe standardy bezpieczeństwa i higieny pracy.

Ale zanim powstał FERMATIX, przeszliśmy drogę pełną analiz, testów i niełatwych decyzji – bo choć peelboard wydaje się sprzętem prostym, to jego wykonanie musi sprostać naprawdę złożonym wyzwaniom.
Peelboardy to wyposażenie pozornie banalne, ale w praktyce jedno z najbardziej wymagających w piekarniczej codzienności. Warunki, w jakich pracują – wilgoć, uderzenia, zmiany temperatury, nacisk, częste mycie – szybko weryfikują jakość każdego materiału.

Dotychczasowe rozwiązania często zawodziły: 
Konstrukcje typu plaster miodu z opaskami brzegowymi okazywały się nietrwałe – opaski odpadały, kruszyły się, a do wnętrza dostawała się woda. Flizelina, która miała zapobiegać przywieraniu ciasta, często z czasem mechaciła się i zostawiała w cieście zbite kulki materiału. Pełne płyty polipropylenowe – mimo trwałości – były po prostu zbyt ciężkie dla komfortowej pracy.

Zobacz artykuł

Peelboardy FERMATIX - nowość w ofercie

Peelboardy FERMATIX - nowość w ofercie