Praktykanci
Aktualności
Lista artykułów
Azul Schvindt Wehren z Argentyny, rok 2023
To już 10 praktykant w firmie GETH, który trafił do nas w ramach współpracy z międzynarodowym stowarzyszeniem IAESTE. Azul Schvindt Wehren przyjechała do nas aż z Argentyny i zostanie do końca sierpnia 2023. Dla nas, załogi GETH, to czysta przyjemność i możliwość wymiany doświadczeń na rożnych płaszczyznach.
Zobacz artykułAzul Schvindt Wehren z Argentyny, rok 2023
Vitoria Ferreira Varao z Brazylii, rok 2023
Czy jest coś, za czym będziesz tęsknić, jak wrócisz do Brazylii?
Zdecydowanie tak! Będzie mi brakowało ludzi, których poznałam w firmie GETH i tego, jaką atencją mnie wszyscy darzyli. Będzie mi też brakowało bezpieczeństwa na ulicach. Kultury jazdy kierowców, którzy zatrzymują się na pasach. Jeśli chodzi o jedzenie najbardziej przypadły mi do gustu placki ziemniaczane.
Vitoria Ferreira Varao z Brazylii, rok 2023
Natalia Kocurova ze Słowacji, rok 2021
Poznałam oferowane przez firmę GETH piece i urządzenia piekarnicze, nie tylko w teorii, ale też w praktyce. Spędziłam kilka dni na produkcji w piekarni GETH. Praktyczne poznanie walorów urządzeń jest bezcenne. Uważam, że każdy powinien zobaczyć produkcję chleba, żeby zrozumieć, jak ciężka praca ukrywa się w każdym bochenku. Wprawdzie urządzenia znacznie ułatwiają produkcję, ale wymiar rzemieślniczy to jednak praca rąk ludzkich.
Zobacz artykułNatalia Kocurova ze Słowacji, rok 2021
Ana Cabrera z Ekwadoru, rok 2019
U nas dominują małe rzemieślnicze piekarnie z jednym piecem i sprzedażą na miejscu. Jeśli chodzi o wyposażenie to nie ma ono nic wspólnego z automatyzacją, a większość prac wykonywana jest ręcznie.
Zobacz artykuł
Ana Cabrera z Ekwadoru, rok 2019
Jose Bolanos z Ekwadoru, rok 2018
Ekwadorczycy powinni nauczyć się od Was dumy narodowej. Zauważyłem, że jesteście dumni z faktu bycia Polakiem. Jesteście krajem, który przetrwał wszystko. Gdybym mógł zamieszkać w Polsce na stałe zabrałbym tylko z Ekwadoru moje swetry z wełny z lamy.
Zobacz artykułJose Bolanos z Ekwadoru, rok 2018
Augustine Kyeremateng z Ghany, rok 2017
W Ghanie dominują piece wytwarzane z gliny, w których źródłem ciepła jest palenisko. W naszym równikowym klimacie temperatura powietrza plus emisja ciepła, sprawiają, że ukrop przy piecu jest trudny do wytrzymania, paleniska i produkcja pieczywa są zwykle na zewnątrz.
Zobacz artykułAugustine Kyeremateng z Ghany, rok 2017
Quan Do z Wietnamu, rok 2016
Ze względu na tło historyczne i społeczne jesteśmy zmuszeni to ciągłego podnoszenia kwalifikacji i samodoskonalenia się każdego dnia!
Zobacz artykułQuan Do z Wietnamu, rok 2016
Cici Chen z Chin, rok 2015
W Chinach chleb nie jest istotnym składnikiem diety. Jest rodzajem przekąski, zawierającej dużo cukru, śmietany, oleju i innych składników polepszających smak. Z tego względu rodzice zdecydowanie nie kupują go dzieciom.
Zobacz artykuł