Geth - Piece, maszyny i urządzenia piekarnicze.

Aktualności

Natalia Kocurova ze Słowacji, rok 2021

Poznałam oferowane przez firmę GETH piece i urządzenia piekarnicze, nie tylko w teorii, ale też w praktyce. Spędziłam kilka dni na produkcji w piekarni GETH. Praktyczne poznanie walorów urządzeń jest bezcenne. Uważam, że każdy powinien zobaczyć produkcję chleba, żeby zrozumieć, jak ciężka praca ukrywa się w każdym bochenku. Wprawdzie urządzenia znacznie ułatwiają produkcję, ale wymiar rzemieślniczy to jednak praca rąk ludzkich.

Zobacz artykuł

Natalia Kocurova ze Słowacji, rok 2021

Natalia Kocurova ze Słowacji, rok 2021

Ana Cabrera z Ekwadoru, rok 2019

U nas dominują małe rzemieślnicze piekarnie z jednym piecem i sprzedażą na miejscu. Jeśli chodzi o wyposażenie to nie ma ono nic wspólnego z automatyzacją, a większość prac wykonywana jest ręcznie.

 

Zobacz artykuł

Ana Cabrera z Ekwadoru, rok 2019

Ana Cabrera z Ekwadoru

Jose Bolanos z Ekwadoru, rok 2018

Ekwadorczycy powinni nauczyć się od Was dumy narodowej. Zauważyłem, że jesteście dumni z faktu bycia Polakiem. Jesteście krajem, który przetrwał wszystko. Gdybym mógł zamieszkać w Polsce na stałe zabrałbym tylko z Ekwadoru moje swetry z wełny z lamy.

Zobacz artykuł

Jose Bolanos z Ekwadoru, rok 2018

Jose Bolanos z Ekwadoru

Augustine Kyeremateng z Ghany, rok 2017

W Ghanie dominują piece wytwarzane z gliny, w których źródłem ciepła jest palenisko. W naszym równikowym klimacie temperatura powietrza plus emisja ciepła, sprawiają, że ukrop przy piecu jest trudny do wytrzymania, paleniska i produkcja pieczywa są zwykle na zewnątrz.

Zobacz artykuł

Augustine Kyeremateng z Ghany, rok 2017

Augustine Kyeremateng z Ghany

Quan Do z Wietnamu, rok 2016

Ze względu na tło historyczne i społeczne jesteśmy zmuszeni to ciągłego podnoszenia kwalifikacji i samodoskonalenia się każdego dnia!

Zobacz artykuł

Quan Do z Wietnamu, rok 2016

Quan Do z Wietnamu

Cici Chen z Chin, rok 2015

W Chinach chleb nie jest istotnym składnikiem diety. Jest rodzajem przekąski, zawierającej dużo cukru, śmietany, oleju i innych składników polepszających smak. Z tego względu rodzice zdecydowanie nie kupują go dzieciom.

Zobacz artykuł

Cici Chen z Chin, rok 2015

Cici Chen z Chin

Smriti Basu z Indii, rok 2014

Gdyby zapytano mnie, gdzie chciałbym się urodzić, wykluczając Indie, powiedziałabym, że w Polsce. Zapierający dech w piersiach widok na Tatry lub na Bałtyk, urokliwe zakola Wisły lub bardziej nowoczesna Warszawa są niezwykłe. Czułam się jak aktorka na planie filmu.

Zobacz artykuł

Smriti Basu z Indii, rok 2014

Smriti Basu z Indii

Natalia Rohenkohl do Canto z Brazylii, rok 2013

Mamy inne rodzaje mąki, np. maniok, popularna jest mąka kukurydziana. Ulubioną przekąską są bułeczki (kształtem przypominają kulki serowe) na bazie ciasta z manioku, z serem żółtym.

Zobacz artykuł

Natalia Rohenkohl do Canto z Brazylii, rok 2013

Natalia Rohenkohl do Canto z Brazylii