Praktykanci
Aktualności
Lista artykułów
Ana Cabrera z Ekwadoru, rok 2019
U nas dominują małe rzemieślnicze piekarnie z jednym piecem i sprzedażą na miejscu. Jeśli chodzi o wyposażenie to nie ma ono nic wspólnego z automatyzacją, a większość prac wykonywana jest ręcznie.
Zobacz artykuł
Ana Cabrera z Ekwadoru, rok 2019
Jose Bolanos z Ekwadoru, rok 2018
Ekwadorczycy powinni nauczyć się od Was dumy narodowej. Zauważyłem, że jesteście dumni z faktu bycia Polakiem. Jesteście krajem, który przetrwał wszystko. Gdybym mógł zamieszkać w Polsce na stałe zabrałbym tylko z Ekwadoru moje swetry z wełny z lamy.
Zobacz artykułJose Bolanos z Ekwadoru, rok 2018
Augustine Kyeremateng z Ghany, rok 2017
W Ghanie dominują piece wytwarzane z gliny, w których źródłem ciepła jest palenisko. W naszym równikowym klimacie temperatura powietrza plus emisja ciepła, sprawiają, że ukrop przy piecu jest trudny do wytrzymania, paleniska i produkcja pieczywa są zwykle na zewnątrz.
Zobacz artykułAugustine Kyeremateng z Ghany, rok 2017
Quan Do z Wietnamu, rok 2016
Ze względu na tło historyczne i społeczne jesteśmy zmuszeni to ciągłego podnoszenia kwalifikacji i samodoskonalenia się każdego dnia!
Zobacz artykułQuan Do z Wietnamu, rok 2016
Cici Chen z Chin, rok 2015
W Chinach chleb nie jest istotnym składnikiem diety. Jest rodzajem przekąski, zawierającej dużo cukru, śmietany, oleju i innych składników polepszających smak. Z tego względu rodzice zdecydowanie nie kupują go dzieciom.
Zobacz artykułCici Chen z Chin, rok 2015
Smriti Basu z Indii, rok 2014
Gdyby zapytano mnie, gdzie chciałbym się urodzić, wykluczając Indie, powiedziałabym, że w Polsce. Zapierający dech w piersiach widok na Tatry lub na Bałtyk, urokliwe zakola Wisły lub bardziej nowoczesna Warszawa są niezwykłe. Czułam się jak aktorka na planie filmu.
Zobacz artykułSmriti Basu z Indii, rok 2014
Natalia Rohenkohl do Canto z Brazylii, rok 2013
Mamy inne rodzaje mąki, np. maniok, popularna jest mąka kukurydziana. Ulubioną przekąską są bułeczki (kształtem przypominają kulki serowe) na bazie ciasta z manioku, z serem żółtym.
Zobacz artykuł