Blog - artykuły prasowe
Aktualności
Lista artykułów
Technologia MIWE smartfresh i organizacja pracy w piekarni
PRACA W NOCY – wybór czy konieczność? NOWE MOŻLIWOŚCI ORGANIZACJI PRACY W PIEKARNI
Zobacz artykułTechnologia MIWE smartfresh i organizacja pracy w piekarni
Rola małej gastronomii w piekarniach
... wielkim zaskoczeniem był dla mnie widok dużych sklepów z pieczywem z wydzielonymi sektorami ze stolikami dla gości, przy których prawie zawsze siedziało wielu klientów. Dla kogoś, kto model sklepu z pieczywem miał ugruntowany na podstawie polskich realiów lat 90., taki widok miał prawo zaskakiwać.
Zobacz artykułRola małej gastronomii w piekarniach
Czy automatyzacja i robotyzacja mają prawo bytu w piekarni rzemieślniczej?
Czy automatyzacja i robotyzacja mają prawo bytu w piekarniach rzemieślniczych? Czy zmiana urządzeń nie wymusi modyfikacji starych sprawdzonych receptur? Jak być konkurencyjnym na rynku?
Zobacz artykułCzy automatyzacja i robotyzacja mają prawo bytu w piekarni rzemieślniczej?
Dylematy i rozterki inwestycyjne w zakresie doboru źródeł energii
Dylematy i rozterki inwestycyjne w zakresie doboru źródeł energii
Zobacz artykułDylematy i rozterki inwestycyjne w zakresie doboru źródeł energii
Otwartość na zmiany, inwestycje, nowoczesne technologie - polskie firmy na SUDBACK 2022
22-25 października po 3-letniej przerwie spowodowanej pandemią odbyły się targi Sudback w Stuttgarcie. Aktualnie to jedna z największych imprez wystawienniczych związanych z Branżą piekarniczą w Europie. W ostatnich latach targi te ewaluowały, stając się wydarzeniem, które wyznacza kierunek rozwoju oraz jest źródłem inspiracji dla branży.
Zobacz artykułOtwartość na zmiany, inwestycje, nowoczesne technologie - polskie firmy na SUDBACK 2022
Niekonwencjonalna metoda nacinania ciasta. Ciśnienie i woda.
Metoda nacinania strumieniem wody pod ciśnieniem to jedna z najszybciej rozwijających się technologii obróbki maszynowej na świecie, głównie ze względu na jej wszechstronność.
Zobacz artykułNiekonwencjonalna metoda nacinania ciasta. Ciśnienie i woda.
Piec to serce Twojej piekarni rzemieślniczej. Jaki wybrać?
Bez względu na to, czy dopiero otwierasz swoją pracownię, czy kolejny punkt, a także nie zważając na to, czy wypiekasz głównie biszkopty oraz blaty bezowe czy też bułeczki lub pizzerinki, jedno jest pewne – piec to serce twojej firmy!
Zobacz artykułPiec to serce Twojej piekarni rzemieślniczej. Jaki wybrać?
FRITSCH. Serenada z ciastem już niemal od 100 lat.
Motorem rozwoju marki Fritsch jest problem o zakresie globalnym, tj. brak rąk do pracy w zakładach produkcyjnych. Dlatego też zainteresowanie liniami do drożdżówek, naśladującymi pracę rąk ludzkich, wciąż rośnie. Inżynierowie i projektanci FRITSCH oddają się poszukiwaniu niezawodnych rozwiązań, mając na uwadze, że najważniejszym aspektem przemawiającym za doborem urządzenia jest delikatna obróbka, chroniąca ciasto i jego specyficzne (typowe dla danego regionu) właściwości.
Zobacz artykuł