Geth - Piece, maszyny i urządzenia piekarnicze.

Aktualności

Wszechstronne, energooszczędne, nowoczesne - piece MIWE condo e+

Od 50 lat stanowią wyposażenie najlepszych piekarni, cukierni i lokali gastronomicznych na świecie. 

Zobacz artykuł

Wszechstronne, energooszczędne, nowoczesne - piece MIWE condo e+

Wszechstronne, energooszczędne, nowoczesne - piece MIWE condo e+

Artykuł z PPiC, wyd. 11/2023: Nowe kierunki rozwoju branży piekarskiej

Tradycja zarówno organizacyjna jak i technologiczna w piekarstwie polskim sprawia, że jakość polskiego pieczywa jest wysoko ceniona na całym świecie.

Zobacz artykuł

Artykuł z PPiC, wyd. 11/2023: Nowe kierunki rozwoju branży piekarskiej

Artykuł z PPiC, wyd. 11/2023: Nowe kierunki rozwoju branży piekarskiej

Pożegnanie naszej praktykantki Azul z degustacją empanadas

Pożegnaliśmy naszą praktykantkę AZUL z Argentyny. W ostatni dzień jej pracy w firmie GETH zebraliśmy się, by posłuchać opowieści o jej kraju i rodzinie.

Zobacz artykuł

Pożegnanie naszej praktykantki Azul z degustacją empanadas

Pożegnanie naszej praktykantki Azul z degustacją empanadas

Czy przy produkcji piekarskiej warto mówić o ekologii?

Czy rosnące ceny energii są wyznacznikiem tego, aby piekarnie zainteresowały się rozwiązaniami proekologicznymi?

Zobacz artykuł

Czy przy produkcji piekarskiej warto mówić o ekologii?

Czy przy produkcji piekarskiej warto mówić o ekologii?

10 lat współpracy firmy GETH z organizacją IAESTE

Współpraca studenckiej organizacji IAESTE z Krakowa i firmy Geth trwa od 10 lat. Dotychczas w praktykach uczestniczyli młodzi ludzie z Indii, Ghany, Chin, Ekwadoru, Wietnamu, Brazylii i Słowacji. W tym roku w Polsce w ramach wymiany pojawiła się studentka inżynierii chemii z Brazylii.

 

Zobacz artykuł

10 lat współpracy firmy GETH z organizacją IAESTE

10 lat współpracy firmy GETH z organizacją IAESTE

Technologia MIWE smartfresh i organizacja pracy w piekarni

PRACA W NOCY – wybór czy konieczność? NOWE MOŻLIWOŚCI ORGANIZACJI PRACY W PIEKARNI

Zobacz artykuł

Technologia MIWE smartfresh i organizacja pracy w piekarni

Technologia MIWE smartfresh i organizacja pracy w piekarni

Rola małej gastronomii w piekarniach

... wielkim zaskoczeniem był dla mnie widok dużych sklepów z pieczywem z wydzielonymi sektorami ze stolikami dla gości, przy których prawie zawsze siedziało wielu klientów. Dla kogoś, kto model sklepu z pieczywem miał ugruntowany na podstawie polskich realiów lat 90., taki widok miał prawo zaskakiwać.

Zobacz artykuł

Rola małej gastronomii w piekarniach

Rola małej gastronomii w piekarniach

Czy automatyzacja i robotyzacja mają prawo bytu w piekarni rzemieślniczej?

Czy automatyzacja i robotyzacja mają prawo bytu w piekarniach rzemieślniczych? Czy zmiana urządzeń nie wymusi  modyfikacji starych sprawdzonych receptur? Jak być konkurencyjnym na rynku?

Zobacz artykuł

Czy automatyzacja i robotyzacja mają prawo bytu w piekarni rzemieślniczej?

Czy automatyzacja i robotyzacja mają prawo bytu w piekarni rzemieślniczej?