Geth - Piece, maszyny i urządzenia piekarnicze.

Aktualności

Pożegnanie naszej praktykantki Azul z degustacją empanadas

Pożegnaliśmy naszą praktykantkę AZUL z Argentyny. W ostatni dzień jej pracy w firmie GETH zebraliśmy się, by posłuchać opowieści o jej kraju i rodzinie.

Zobacz artykuł

Pożegnanie naszej praktykantki Azul z degustacją empanadas

Pożegnanie naszej praktykantki Azul z degustacją empanadas

Czy przy produkcji piekarskiej warto mówić o ekologii?

Czy rosnące ceny energii są wyznacznikiem tego, aby piekarnie zainteresowały się rozwiązaniami proekologicznymi?

Zobacz artykuł

Czy przy produkcji piekarskiej warto mówić o ekologii?

Czy przy produkcji piekarskiej warto mówić o ekologii?

10 lat współpracy firmy GETH z organizacją IAESTE

Współpraca studenckiej organizacji IAESTE z Krakowa i firmy Geth trwa od 10 lat. Dotychczas w praktykach uczestniczyli młodzi ludzie z Indii, Ghany, Chin, Ekwadoru, Wietnamu, Brazylii i Słowacji. W tym roku w Polsce w ramach wymiany pojawiła się studentka inżynierii chemii z Brazylii.

 

Zobacz artykuł

10 lat współpracy firmy GETH z organizacją IAESTE

10 lat współpracy firmy GETH z organizacją IAESTE

Technologia MIWE smartfresh i organizacja pracy w piekarni

PRACA W NOCY – wybór czy konieczność? NOWE MOŻLIWOŚCI ORGANIZACJI PRACY W PIEKARNI

Zobacz artykuł

Technologia MIWE smartfresh i organizacja pracy w piekarni

Technologia MIWE smartfresh i organizacja pracy w piekarni

Rola małej gastronomii w piekarniach

... wielkim zaskoczeniem był dla mnie widok dużych sklepów z pieczywem z wydzielonymi sektorami ze stolikami dla gości, przy których prawie zawsze siedziało wielu klientów. Dla kogoś, kto model sklepu z pieczywem miał ugruntowany na podstawie polskich realiów lat 90., taki widok miał prawo zaskakiwać.

Zobacz artykuł

Rola małej gastronomii w piekarniach

Rola małej gastronomii w piekarniach

Czy automatyzacja i robotyzacja mają prawo bytu w piekarni rzemieślniczej?

Czy automatyzacja i robotyzacja mają prawo bytu w piekarniach rzemieślniczych? Czy zmiana urządzeń nie wymusi  modyfikacji starych sprawdzonych receptur? Jak być konkurencyjnym na rynku?

Zobacz artykuł

Czy automatyzacja i robotyzacja mają prawo bytu w piekarni rzemieślniczej?

Czy automatyzacja i robotyzacja mają prawo bytu w piekarni rzemieślniczej?

Dylematy i rozterki inwestycyjne w zakresie doboru źródeł energii

Dylematy i rozterki inwestycyjne w zakresie doboru źródeł energii

Zobacz artykuł

Dylematy i rozterki inwestycyjne w zakresie doboru źródeł energii

Dylematy i rozterki inwestycyjne w zakresie doboru źródeł energii

Otwartość na zmiany, inwestycje, nowoczesne technologie - polskie firmy na SUDBACK 2022

22-25 października po 3-letniej przerwie spowodowanej pandemią odbyły się targi Sudback w Stuttgarcie. Aktualnie to jedna z największych imprez wystawienniczych związanych z Branżą piekarniczą w Europie. W ostatnich latach targi te ewaluowały, stając się wydarzeniem, które wyznacza kierunek rozwoju oraz jest źródłem inspiracji dla branży.

Zobacz artykuł

Otwartość na zmiany, inwestycje, nowoczesne technologie - polskie firmy na SUDBACK 2022

Otwartość na zmiany, inwestycje, nowoczesne technologie - polskie firmy na SUDBACK 2022