producent

Systemy chłodnicze MIWE

Chłodnictwo jest dzisiaj najważniejszym etapem na drodze w uzyskiwaniu aromatu, smaku i objętości. Dlatego też firma MIWE służąc od lat piekarzom na całym świecie dołączyła do swojej oferty - systemy chłodnicze (mroźnie, chłodnie, garownie).

Komory mrożenia szokowego

Wysoka technika, wiedza i umiejętne rozpoznanie zależności miedzy chłodzeniem, garowaniem i pieczeniem są warunkiem do uzyskania sukcesu produkcji pieczywa.
Dlatego polecamy kilka wersji szokowego mrożenia (droższe i tańsze), w zależności od potrzeb i stosowanych technologii.

MIWE electro

Piece MIWE electro charakteryzują się bardzo dobrymi właściwościami wypiekowymi tj. szybko reagują na zadaną zmianę temperatury, posiadają równomierny rozkład ciepła oraz są energooszczędne. Zbudowane są z kilku komór wypiekowych usytuowanych jedna nad drugą. Takie ułożenie półek pozwala osiągnąć dużą powierzchnię wypiekową pieca w stosunku do zajmowanego miejsca.

MIWE thermo static

Ogrzewany olejem piec wózkowy termo static przeznaczony jest do wypieku produktów od ciężkiego chleba żytniego po bułki pszenne (luźno zasadzane, w formach lub na blasze). Jest to piec, który łączy w sobie najbardziej pożądane cechy:
- wygodę załadunku pieca obrotowego i  - spokojną atmosferę pieczenia pieca wsadowego.

MIWE econo

- sterowanie analogowe MIWE AS lub komfortowe sterownie cyfrowe MIWE FP12
- podwójnie przeszklone drzwi
- zaokrąglone krawędzie komory wypiekowej
- łatwo wyjmowane uchwyty na blachy

Rodzaje ogrzewania:
- elektryczne


MIWE aero

- sterowanie cyfrowe MIWE TC
- podwójnie przeszklone drzwi
- funkcja „easy-clean”
- zaokrąglone krawędzie komory wypiekowej
- łatwo wyjmowane uchwyty na blachy

Rodzaj ogrzewania:
- elektryczne


MIWE cube

MIWE cube: FreshFoodSystem to system elastyczny i przyszłościowy, ktόry dzięki łatwej możliwości zintegrowania nowych modułów pozwolił perfekcyjnie dostosować odpiek na oczach klientów do najnowszych trendόw w żywieniu. Ten bazujący na jednej podstawie system może zostać wyposażony w piece najróżniejszego typu, a jego poszczególne moduły mogą być między sobą niemal dowolnie dobierane i składane. Pozwala to na tworzenie indywidualnych stacji wypieku, dopasowanych do każdego otoczenia i odpowiednich do każdych zadań.


MIWE gusto

- zbiornik na wodę wyjmowany z przodu
- sterowanie analogowe MIWE AS lub komfortowe sterownie cyfrowe MIWE FP12
- podwójnie przeszklone drzwi
- zaokrąglone krawędzie komory wypiekowej
- łatwo wyjmowane uchwyty na blachy

MIWE backcombi

Kombinacja złożona z:
- MIWE aero 4.0604
- MIWE aero 6.0604
- MIWE aero 8.0604
oraz
- MIWE condo C01.0604
- MIWE condo C02.0604

MIWE athlet

automatyczny system załadowczy wspierający za- i wyładunek pieców wsadowych MIWE ideal. System MIWE athlet występuje w 3 wersjach:
L, XL, XXL stosowanie do mocy przerobowej i żądanego stopnia automatyzacji.

MIWE condo

- piec cukierniczy, piekarniczy i gastronomiczny - wszechstronne zastosowanie dzięki spokojnej atmosferze pieczenia, najbliższy piecowi wsadowemu pod względem wysokiej jakości pieczenia

MIWE thermo express

Łagodne ciepło dla najwyższych standardów jakości 

MIWE roll-in e+

- sterowanie cyfrowe MIWE FP10 lub sterowanie komputerowe MIWE TC
- podwójnie przeszklone drzwi
Rodzaj ogrzewania:
- olejowe, gazowe, elektryczne

MIWE ideal

- sterowanie cyfrowe MIWE FP10 lub sterowanie komputerowe MIWE TC
- kontrolka statusu