Urządzenie do produkcji zakwasu pszennego TradiLevain

TRADILEVAIN służy do prowadzenia naturalnego zakwasu pszennego metodą jednofazową, z zachowaniem walorów ciast prowadzonych metodą wielofazową. Zajmuje zaledwie 1m2 powierzchni zakładu i zastępuje cały szereg dodatkowych urządzeń. 

JAC zip

JAC Zip jest krajalnicą tarczową do bagietek i bułek. Pieczywo przecinane jest poziomo, wzdłuż pieczywa.Nóż tarczowy, ustawiany zarówno na wysokość, jak i głębokość. Maszyna oferuje idealnie równe cięcie i możliwia duży przerób, do 2000 szt./h.
Krajalnica w przecuwieństwei do krojenia ręcznego nożem zapewnia wysoki poziom bezpieczeństwa.

JAC varia pro

JAC varia pro jest krajalnicą tarczową. Wydajnośc do 120 kromek/min. i 120 chlebów/h. Ilośc kromek i ich grubość dobierana jest indywidualnie. Inne funkcje: krojenie chleba na połówki, krojenie połowy chleba na kromki. Automatyczne dosuwanie chleba do noża, chwytak kromek.

JAC varia self

Varia Self jest krajalnicą tarczową, przystosowaną do samoobsługi. Grubość kromki programowana indywidualnie.

JAC chute

JAC chute jest krajalnicą do chleba tostowego. Wydajność do 500 szt./h. JAC chute może pracowac w trybie ciągłym. Ciężar chlebów w podajiku wywiera nacisk na noże, podajnik może mieścić jednorazowo 5 lub 7 identycznych chlebów. Szerokośc krojenia 45 cm, wygodna szuflada na okruchy. Dla zwiększenia wydajności krajalnica może być wyposażona w nadmuchiwarkę worków. 

JAC new self

JAC New Self przeznaczona jest do samoobsługi. Tuż przed zakupem chleb może zostac pokrojony. Konstrukcja zapewnia ergonomię i wysokie bezpieczeństwo. Krajalnica wyposażona jest w pokrywę zabezpieczającą. Wydajność: do 200 chlebów/h. 

JAC face +

Automatycza krajalnica. Wytrzymała, ergonomiczna, ciekawy design. Wyposazona w opatentowany system ISC, który umożliwia dopasowanie prędkości krojenia do rodzaju/gatunku chleba. Wyjątkowo łatwo dostęna szuflada na okruchy. Zgodnie z najnowszymi przepisami bezpieczeństwa krajalnica Face + wyposażona jest seryjnie w automatyczna przykrywę załączajacą krajalnicę po opuszczeniu.

JAC eco+

Automatyczna krajalnica do chleba. Dowiedziona niezawodność i funkcjonalność. Wydajność: 300 chlebów/h. 2 modele: 45 i 60 cm szerokość krojenia. Krajalnica zgodnie z najnowszymi przepisami posiada u góry przykrywę, która automatycznie załącza urządzenie i się otwiera. Dostępne inne kolory.

JAC modena +

Krajalnica z dźwignią. Krajalnica, wyróżnia się cichą pracą, ergonomią, designem i solidnością wykonania. Wydajność: 250 chlebów/h.

JAC picomatic

Automatyczna krajalnica JAC picomatic. Podobnie, jak półautomat PICO, krajalnica ta jest bardzo ergonomiczna. Nie wymaga dużej ilości miejsca. Dla pieczywa o klejącym miękiszu zaleca się wersję z automatycznym oliwieniem noży. Podstawa z półkami. Możliwe inne kolory.

JAC pico

Krajalnica stołowa PICO, półautomatyczna z dźwignią. Dzięki możliwości wkladania chleba z przodu jest bardzo ergonomiczna. Nie wymaga dużej ilosci miejsca. Wydajnośc: 200 chlebów/h. Dla pieczywa o klejącym miękiszu polecana jest wersja z oliwieniem noży. Podstawa z szufladami. Dostępne różne kolory. Grubość kromki: 9-18 mm

JAC full


Krajalnica automatyczna, w której istnieje możliwość krojenia bochenków chleba ułożonych na taśmie podawczej. Taśma przesuwając się w kierunku noży podaje automatycznie bochenki ułożone jeden za drugim (jednorazowo kilkanaście sztuk). Wydajność 1000 szt./h. 

JAC duro

Duro 450 półautomat
Krajalnica o tradycyjnej sprawdzonej konstrukcji. Posiada dźwignię, za pomocą której ustawia się ogranicznik dociskający chleb do noży w położenie, umożliwiające włożenie chleba do krajalnicy. Ogranicznik ten, za pomocą sprężyny, powraca w swoje pierwotne położenie, a chleb przechodząc przez noże jest krojony.
Po pokrojeniu i zapakowaniu chleba czynność się powtarza.