Pszennik Tradilevain Piece, maszyny
i urządzenia piekarnicze

Pszennik Tradilevain

Powrót do listy produktów

Wraz z zakupionym urządzeniem dostarczany jest zaczątek kwasu, który jest w 100% odnawialny poprzez dodanie mąki i wody.

Przestrzegając zaleceń prowadzenia zakwasu, można go ciągle namnażać i wykorzystywać nawet przez dziesiątki lat. Jest to stały proces. Temperatura, PH i środowisko mikrobiologiczne pozostają takie same.

Zasada działania:

Urządzenie TRADILEVAIN miesza wszystkie składniki (zaczątek, mąka i woda) z dużą prędkością, aż powstanie jednolita masa i rozpoczyna się proces dojrzewania kwasu w stałej temperaturze 30oC przez 2,5 h. Następnie rozpoczyna się konserwacja poprzez powolne schładzanie kwasu do temp. 14oC lub 12oC (w zależności od założonego czasu odświeżenia max. 48h od poprzedniego nastawienia urządzenia). Proces dojrzewania i konserwacji trwa 12 h.

Wielkości:

TRADILEVAIN dostępny jest w trzech wielkościach 40/90/220 (pojemność zbiorników w L), tak aby dopasować je indywidualnie do potrzeb produkcyjnych, urządzenie przeznaczone jest dla piekarni o bogatym asortymencie zachowując indywidualny, wyrafinowany smak dla każdego z produktów. Zaczyn stosuje się w proporcji od 10% - 30% w stosunku do użytej wagi mąki, w zależności od technologii danego produktu. Obsługa żurownika jest bardzo prosta, nie wymaga wiedzy inżynierskiej, polega na odczytywaniu informacji dotyczących czasu i danych fermentacji, ilości płynu w zbiorniku, temperatury i kilku innych wskaźników niezbędnych do kontrolowania procesu fermentacji. Tradilevain to nowy trend produkowania ciasta bez dodatku drożdży.

Masz pytania?

Napisz koniecznie - odpowiemy.