Blog - artykuły prasowe
Aktualności
Lista artykułów
FRITSCH. Serenada z ciastem już niemal od 100 lat.
Motorem rozwoju marki Fritsch jest problem o zakresie globalnym, tj. brak rąk do pracy w zakładach produkcyjnych. Dlatego też zainteresowanie liniami do drożdżówek, naśladującymi pracę rąk ludzkich, wciąż rośnie. Inżynierowie i projektanci FRITSCH oddają się poszukiwaniu niezawodnych rozwiązań, mając na uwadze, że najważniejszym aspektem przemawiającym za doborem urządzenia jest delikatna obróbka, chroniąca ciasto i jego specyficzne (typowe dla danego regionu) właściwości.
Zobacz artykułFRITSCH. Serenada z ciastem już niemal od 100 lat.
Ulga na robotyzację - szansa na rozwój
Początek 2022 r. to czas wejścia w życie Polskiego Nowego Ładu – systemu podatkowego, który niesie ze sobą sporo zmian dla przedsiębiorców. Nowe przepisy i ulgi są szeroko dyskutowane, budzą obawy, ale można w nich upatrywać także szans na rozwój innowacyjności i usprawnienie produkcji. Jedną z nich wprowadza tzw. ulga na robotyzację, która wspiera rozwój transformacji cyfrowej, robotyzację i unowocześnienie procesów przemysłowych.
Zobacz artykułUlga na robotyzację - szansa na rozwój
Nie odkładajmy inwestycji. Wywiad z Panem Tomaszem Guderskim, właścicielem firmy GETH.
Jak pandemia wpłynęła na branżę piekarską? Czy jest jakiś sposób, aby poradzić sobie z wciąż wzrastającymi kosztami produkcji i brakiem rąk do pracy? Jaka przyszłość rysuje się przed branżą piekarską? Na te i inne pytania odpowiedzi udzielił nam TOMASZ GUDERSKI, właściciel firmy Geth.
Zobacz artykułNie odkładajmy inwestycji. Wywiad z Panem Tomaszem Guderskim, właścicielem firmy GETH.
Hygienic Design. Jan Schumacher, przedstawiciel MFI, o projektach dla przemysłu spożywczego w kontekście higieny
Projekty instalacji z ujęciem Hygienic Design odgrywają coraz większą rolę. Nasi klienci oczekują rozwiązań dla łatwego i szybkiego sposobu czyszczenia instalacji oraz wygodnego dostępu do podzespołów. Firma MFI ujmuje aspekt Hygienic Design już na etapie projektu instalacji, dlatego urządzenia MFI spełniają wszystkie wymogi.
Zobacz artykułHygienic Design. Jan Schumacher, przedstawiciel MFI, o projektach dla przemysłu spożywczego w kontekście higieny
Fakty i mity o maszynach piekarskich
W każdej piekarni są inne – czasami podobne, a czasami diametralnie różne – warunki, które mają decydujący wpływ na powstawanie określonego produktu.
Zobacz artykułFakty i mity o maszynach piekarskich
Inwestycje w park maszynowy, tendencje zakupowe 2021
To co wyróżnia obecne trendy, to kompleksowość podejmowanych kroków inwestycyjnych, zmierzających do optymalizacji procesów produkcyjnych i poprawy organizacji pracy.
Zobacz artykułInwestycje w park maszynowy, tendencje zakupowe 2021
Nowy wymiar automatyzacji piekarni w obszarze przejmowania kęsów z peelboardów
Zrobotyzowane stacje pozwalają na automatyczny odbiór około 700 peelboardów w ciągu godziny (ok. 40 wózków).
Zobacz artykułNowy wymiar automatyzacji piekarni w obszarze przejmowania kęsów z peelboardów
Otworzyć minipiekarnię
Sukces nowo otwieranych małych biznesów piekarskich to połączenie pasji, dobrze dopracowanej technologii oraz nowoczesnego, uniwersalnego wyposażenia, dzięki któremu piekarz będzie mógł zrealizować bogatą paletę produktów.
Zobacz artykuł