Szczegóły dotyczące produktu
Miesiarki spiralne
Powrót do listy produktówFunkcjonalność: optymalne wyrobienie ciasta już przy 5 % napełnieniu dzieży
Pojemność dzież: dla SPV od 120 – 240 kg, dla SP od 24 – 200 kg
Cechą szczególną tych miesiarek jest bardzo dobre i dokładne miesienie nawet niewielkiej ilości ciasta (minimalne zapełnienie dzieży wynosi 5% jej całkowitej pojemności ). Proces miesienia może odbywać się w dwóch prędkościach obrotowych. Przy miesieniu intensywnym podgrzanie ciasta nie przekracza 5 'C w stosunku do jego temperatury początkowej (przy założeniu, że nie zostanie przekroczony czas miesienia).
Główne zalety miesiarki spiralnej:
- optymalny proces miesienia, gwarantujący dobre napowietrzenie ciasta oraz jego wysoką jakość
- możliwość przygotowania przy ich pomocy wszystkich rodzajów ciast (pszennych, pszenno-żytnich, wyborowych oraz cukierniczych)
- równomierne wymieszanie wszystkich składników ciast nawet przy małej jego ilości, nie przekraczającej 5% objętości dzieży
- możliwość uzyskania efektu przyspieszonego rozwoju ciasta dzięki intensywnemu miesieniu na wyższym biegu przy użyciu mniejszej ilości drożdży
- uniwersalność zastosowania
- nieznaczne podgrzewanie ciasta w czasie miesienia
- niewielkie wymiary zewnętrzne
- zastosowanie najnowszych standardów higieny i bezpieczeństwa pracy
- opcjonalna możliwość automatycznego sterowania miesieniem metodą pomiaru temperatury ciasta.
Komfort obsługi:
- Spokojny rytm pracy: dzieża wciągana, lekko unoszona i blokowana przez szczęki hydrauliczne
- Gładkie, łatwe w czyszczeniu powierzchnie, konstrukcja ustawiona na nóżkach – dostęp do podłogi
- Nieduże gabaryty (idealne dla małych i średnich zakładów)
- Szczęki hydrauliczne bez potrzeby regulacji współpracują również z innymi wielkościami dzież
- Korpus wykonany ze stali nierdzewnej
- nieznaczne podgrzewanie ciasta w czasie miesienia
- niewielkie wymiary zewnętrzne
- zastosowanie najnowszych standardów higieny i bezpieczeństwa pracy
- opcjonalna możliwość automatycznego sterowania miesieniem metodą pomiaru temperatury ciasta.
Dostępne: miesiarki z podwójną spiralą