Szczegóły dotyczące produktu
Linia do chleba BTF
Powrót do listy produktówLinie do chleba BTF
1. Dzielarka do ciasta BTF Calybra.
Dwufazowy system dzielenia kęsów daje możliwości stosowania szerokiego zakresu wagowego, a co za tym idzie większej elastyczności produkcji. Głowica dzieląca wykonana jest ze stali nierdzewnej, natomiast tłok zasysający z wytrzymałego tworzywa (wymagania przepisów bezpieczeństwa produkcji żywności). Jedną z najważniejszych zalet jest system Oil Free. Dzięki temu ciasto nie ma styczności z olejem, a gotowe kęsy są łatwiejsze w dalszej obróbce. Maszyna generuje realne oszczędności, ponieważ cena oleju do tego typu maszyn jest wysoka. Wyrzut z boku lub z przodu.
2. Zaokrąglarka stożkowa BTF KONIK (3 wielkości)
Centralny system regulacji ułożenia rynien, wydajność od 2400 -5000 szt./h
Rynny pokryte wewnątrz powłoką teflonową
Stożek zaokraglarki pokryty powłoką teflonową
Wydajność do 5000 szt./h
Falownik do regulacji prędkości
Kółka z hamulcami
Posypywacz mąką
3. Garownia BTF: IK1 336
szalki: 336 (łącznie 384 szalek), wysokość 3 m, wydajność: do 2100 sztuk/h
Przykład: 10 minut relaksacji kęsów przy 2000 szt./h
Przedział gramaturowy: 100 - 1200 g
Falownik, lampa bakteriobójcza, szuflada na mąkę
Taśma transportowa o wydajności do 2100 sztuk/h
4. Wydłużarka BTF OBLIK 2-2
Wydajność do 3600 sztuk/h, przedział gramaturowy 50-2000 g
Długość płyty wydłużającej 2x1100 mm, trzy pary rolek ze zgarniaczami
Wyjmowana płyta wydłużająca, wzór dwóch trójkątów, tworzywo sztuczne przystosowane do kontaktu z żywnością
Falownik do regulacji prędkości
Siatka pozycjonująca kęsy ciasta, przystosowana do odkładania