LAMINATORY Piece, maszyny
i urządzenia piekarnicze

LAMINATORY

Powrót do listy produktów

Tam, gdzie przemysłowe urządzenia okazują się być nieekonomiczne, a ciasto wałkowane jest już w systemie pracy ciągłej sprawdza się Laminator. Technicznie urządzenie odpowiada wersjom przemysłowym (głowica kalibrująca, moduł poprzeczny wałkowania), a wielkością jest wersją rzemieślniczą.
Zastosowana technika pozwala na delikatną obróbkę ciasta, przy zachowaniu, nawet w zakresie luźnych ciast o TA 145-175, jednorodnej powierzchni i pożądanej porowatości. Szeroki zakres poddawanych obróbce ciast (drożdżowe, kruche, croissanty, półfrancuskie, francuskie, żytnie oraz pszenne) daje dużą swobodę w kreowaniu nowych produktów. W zakresie laminowania najważniejszymi atutami są równomierność układania warstw i delikatność tak, by wstęga zachowywała niezmienną jakość podczas składania i odwijania.

ZALETY w skrócie:

Obsługa:              1 osoba
Sterowanie:       panel dotykowy
Opcje:                  zmiana formowania wstęgi = szerokości warstw i zakładek
Płynność tłuszczu:           nowa lepsza pompa
Cienkie ciasto:   tak

 

Masz pytania?

Napisz koniecznie - odpowiemy.