Szczegóły dotyczące produktu
ZIEGRA - Kostkarka do lodu
Powrót do listy produktówŁuskarka ma budowę kompaktową, wytwornice zróżnicowane są pod względem wydajności ( wydajność przy temp. pow. 20oC i temp. wody 15oC ):
- ZBE 150 - 150kg/ 24h
- ZBE 250 - 250kg/ 24h
- ZBE 350 - 350kg/ 24h
Dane techniczne:
- Napięcie: 230V-1-50Hz
- Wymiary: 70 x 60 x 61 cm wys.
- Parownik: chłodzony powietrzem
- Pobór mocy: 1,1 kW
- Zabezpieczenie: 16A
- Czynnik chłodniczy: R 404 A
- Obudowa: stal nierdzewna (4301)
Osprzęt:
- 1 stopniowy filtr do wody
- wymienny wkład do filtra
UWAGA! Do wyliczenia potrzebnej wydajności przyjmuje się, że do schłodzenia 100 kg ciasta o 1oC potrzebujemy 1 kg lodu.
Zalety łuskarki lodu:
- gwarancja higieny poprzez zamknięty system obiegu wody
- bezpieczny obieg freonu bez ruchomych części w obiegu chłodzenia
- łuski lodu nie sklejają się wzajemnie
- gwarantowana jakość również przy wysokich temperaturach otoczenia
- przy regularnych kontrolach technicznych gwarantowana długa żywotność i niezawodność urządzenia
- niskie zużycie energii i wody (z 1 l wody 1 kg lodu, 68kWh na tonę lodu)
- urządzenia zabezpieczające: przekaźnik przeciążenia, presostaty wys. i niskiego napięcia, czujniki poziomu wody i lodu (jeśli ciśnienie spada i produkcja lodu jest niemożliwa urządzenia wyłącza się automatycznie i włącza ponownie, gdy ciśnienie wróci do normy)
- urządzenie przystosowane do pracy 24h/dobę
- cicha praca urządzenia, bez wyczuwalnych drgań
Zalety stosowania łuskarki lodu w piekarnictwie:
- dający się łatwo rozdrobnić na sypko lód chroni miesiarkę
- wysoka jakość i leastyczność ciasta,
- kontrola temperatury ciasta
- efekt schłodzenia – szybkie i jednolite chłodzenie w krótkim czasie miesienia.
- Sucha mąka aż do rozpoczęcia ugniatania. Chłodzenie odbywa się równomiernie w środku ciasta, a nie na jego powierzchni.