Kastle i peelboardy Piece, maszyny
i urządzenia piekarnicze

Kastle i peelboardy

Powrót do listy produktów

Trwałość

Materiał jest odporny na zniszczenia, poddany myciu w myjkach nie ulega deformacji

Izolacja

Podwójna ściana kastli spełnia funkcje izolacyjne, istotne przy transporcie do sklepów

Normy Higieniczne

Kastle są tłoczone, narożniki zaokrąglone, a właściwości mikrofirbry nie pozwalają na przywieranie ciasta, liczne kanały umożliwiają szybkie samo osuszanie, dodatkowo kastle przeznaczone są do mycia w myjkach!

Niemiecka Precyzja

Kastle nakładane na siebie idealnie się wpasowują, otwory po dłuższym boku pozwalają na szybkie schłodzenie w chłodni

Profity:

  • oszczędność czasu - piekarz przekłada bułki bez czekania i ostukiwania, aż oderwą się kęsy
  • jakość pieczywa - struktura kęsów zostaje nienaruszona
  • higiena - do wtopionej mikrofibry nie przykleja się ciasto, kastle mogą być myte w myjkach
  • bezpieczny transport do sklepów (kastle posiadają właściwości izolacyjne, precyzja wykonania, idealne wpasowanie się kastli)

Peelboardy (deski garownicze)

Do garowania i chłodzenia kęsów w systemach chłodniczych. Możliwe bezpośrednie pobieranie kęsów z peelboardów przez system pick up do automatycznego systemu załadowczego MIWE athlet.

Peelboardy firmy Plan B są dwustronne:

  • Górna strona peelboardów - zawiera powłokę z mikrofibry o najnowszych parametrach przepuszczania powietrza (podobnie, jak w kastlach) przeznaczona dla pieczywa jasnego bez posypywania mąką. Deska pozostaje czysta, bez śladów po cieście. Mikrofibra wtopiona w tworzywo sztuczne stanowi i jego integralną część. Przeznaczona do mycia w myjkach nie ulega deformacji.
  • Dolna strona peelboardów - tworzywo ma lekko porowatą strukturę, jest bez dodatkowego materiału, na tej powierzchni kęsy należy posypywać mąką, przeznaczenie: dla pieczywa rustykalnego, bagietek, ciabatty. Deski podobnie, jak kastle mogą by myte w myjkach

Masz pytania?

Napisz koniecznie - odpowiemy.