Szczegóły dotyczące produktu
Kastle i peelboardy
Powrót do listy produktówTrwałość
Materiał jest odporny na zniszczenia, poddany myciu w myjkach nie ulega deformacji
Izolacja
Podwójna ściana kastli spełnia funkcje izolacyjne, istotne przy transporcie do sklepów
Normy Higieniczne
Kastle są tłoczone, narożniki zaokrąglone, a właściwości mikrofirbry nie pozwalają na przywieranie ciasta, liczne kanały umożliwiają szybkie samo osuszanie, dodatkowo kastle przeznaczone są do mycia w myjkach!
Niemiecka Precyzja
Kastle nakładane na siebie idealnie się wpasowują, otwory po dłuższym boku pozwalają na szybkie schłodzenie w chłodni
Profity:
- oszczędność czasu - piekarz przekłada bułki bez czekania i ostukiwania, aż oderwą się kęsy
- jakość pieczywa - struktura kęsów zostaje nienaruszona
- higiena - do wtopionej mikrofibry nie przykleja się ciasto, kastle mogą być myte w myjkach
- bezpieczny transport do sklepów (kastle posiadają właściwości izolacyjne, precyzja wykonania, idealne wpasowanie się kastli)
Peelboardy (deski garownicze)
Do garowania i chłodzenia kęsów w systemach chłodniczych. Możliwe bezpośrednie pobieranie kęsów z peelboardów przez system pick up do automatycznego systemu załadowczego MIWE athlet.
Peelboardy firmy Plan B są dwustronne:
- Górna strona peelboardów - zawiera powłokę z mikrofibry o najnowszych parametrach przepuszczania powietrza (podobnie, jak w kastlach) przeznaczona dla pieczywa jasnego bez posypywania mąką. Deska pozostaje czysta, bez śladów po cieście. Mikrofibra wtopiona w tworzywo sztuczne stanowi i jego integralną część. Przeznaczona do mycia w myjkach nie ulega deformacji.
- Dolna strona peelboardów - tworzywo ma lekko porowatą strukturę, jest bez dodatkowego materiału, na tej powierzchni kęsy należy posypywać mąką, przeznaczenie: dla pieczywa rustykalnego, bagietek, ciabatty. Deski podobnie, jak kastle mogą by myte w myjkach