Szczegóły dotyczące produktu
Dzielarka do chleba BTF CALYBRA
Powrót do listy produktówDwufazowy system dzielenia kęsów daje możliwości stosowania szerokiego zakresu wagowego, a co za tym idzie większej elastyczności produkcji. Głowica dzieląca wykonana jest ze stali nierdzewnej, natomiast tłok zasysający z wytrzymałego tworzywa (wymagania przepisów bezpieczeństwa produkcji żywności). Jedną z najważniejszych zalet jest system Oil Free. Dzięki temu ciasto nie ma styczności z olejem, a gotowe kęsy są łatwiejsze w dalszej obróbce. Maszyna generuje realne oszczędności, ponieważ cena oleju do tego typu maszyn jest wysoka. Wyrzut z boku lub z przodu.
Standardowy lej 80 kg, w opcji 135, 200 i 280 kg. Taśmy zaokrąglająco-transportujące są w kształcie litery V, dla uzyskania dobrej wydajności duża prędkość taśm.