Szczegóły dotyczące produktu
Dzielarka CALYBRA
Powrót do listy produktówObjętościowa dzielarka do ciasta
Calybra to solidna dzielarka wyposażona w delikatny, dwufazowy system dzielenia zapewniający najwyższą dokładność i jakość. Duży zakres wagowy zapewnia elastyczność w przygotowywaniu nowych produktów. Głowica dzieląca wykonana ze stali nierdzewnej wraz z powłoką z technicznego tworzywa sztucznego - dopuszczone do kontaktu z żywnością.
Dzięki systemowi oil free ciasto nie ma kontaktu z olejem dzielącym, a sama dzielarka oraz miejsce ustawienia pozostają czyste.
CALYBRA dostępna jest z wyrzutem frontowym lub bocznym. Dostępne są różne wielkości leja oraz taśmy, tak aby dopasować się do linii produkcyjnej.
Opcjonalny pakiet pamięci daje możliwość zapisania wielu receptur, z programowaną kompensacją objętości dla ciasta francuskiego.
ZALETY w skrócie:
Do każdego rodzaju ciasta w tym ciastek i produktów bezglutenowych.
Ekran dotykowy z licznikiem sztuk i automatycznym wyłączaniem.
Łatwa regulacja ciśnienia dzielenia.
Higieniczna i łatwa w utrzymaniu czystości.
Wydajność godzinowa do 3000 sztuk.
Spełnia najnowsze normy CE i EMC.