Szczegóły dotyczące produktu
Biszkopciarka PELION
Powrót do listy produktówUrządzenie składa się z:
- leja na ciasto,
- uchwytu na rolkę papieru wypiekowego
- oraz gilotyny do obcinania papieru.
Urządzenie PELION nie wymaga zasilania elektrycznego. Ciasto wypływa z leja na papier ręcznie rozwijany z rolki zamocowanej na urządzeniu. Papier wraz z warstwą ciasta (masy) układany jest od razu na blasze. Wszystkie podzespoły mające kontakt z nakładaną masą wykonane są z wysokogatunkowej stali nierdzewnej. Poszczególne elementy są łatwe do zdemontowania i utrzymania w czystości. Przy zastosowaniu urządzenia można uzyskaćwiększą wydajność (o ok. 10-30%) aniżeli przy ręcznym rozprowadzaniu masy, podczas którego narusza się porowatą strukturę ciasta. Pelion nakłada równe warstwy masy o grubości od 2 do 16 mm.
Dostępne wielkości:
- Szerokość papieru od 40-60 cm
- Pojemność leja: 20-30 l
Szerokość papieru odpowiada szerokości blachy. Szerokość nanoszonej masy jest ok. 1,5 cm mniejsza niż szerokość papieru. Stosować należy typowy papier wypiekowy w rolkach o średnicy max. 20 cm i gramatura ok. 50 g/m2.