Szczegóły dotyczące produktu
Montaż urządzenia do nacinania kęsów strumieniem wody CompactLeo firmy BEOR
Powrót do realizacjiZalety nacinania ciasta strumieniem wody:
• bezpieczeństwo - brak noży tnących, elementy nacinające nie tępią się, nie ulegają złamaniu,
• brak możliwości skaleczenia,
• oszczędność czasu - nie występują przerwy w pracy związane z wymianą lub ostrzeniem ostrzy,
• tylko czysta woda - brak środków chemicznych,
• nie występuje nagrzewanie nacięcia - brak kontaktu narzędzia tnącego z produktem,
• nacinanie strumieniem wody nie powoduje ściskania, co korzystnie wpływa na efekt końcowy,
• nacinanie możliwe jest we wszystkich kierunkach.
Piekarnie faktycznie podwoiły wydajność nacinania ciasta, zastępując ostrza strumieniem wody. Cząsteczki wody mają pozytywny wpływ na produkt, którego struktura przez cały proces zostaje zachowana.