Szczegóły dotyczące produktu
Montaż urządzenia do nacinania kęsów strumieniem wody CompactLeo firmy BEOR
Powrót do realizacjiZalety nacinania ciasta strumieniem wody:
• bezpieczeństwo - brak noży tnących, elementy nacinające nie tępią się, nie ulegają złamaniu,
• brak możliwości skaleczenia,
• oszczędność czasu - nie występują przerwy w pracy związane z wymianą lub ostrzeniem ostrzy,
• tylko czysta woda - brak środków chemicznych,
• nie występuje nagrzewanie nacięcia - brak kontaktu narzędzia tnącego z produktem,
• nacinanie strumieniem wody nie powoduje ściskania, co korzystnie wpływa na efekt końcowy,
• nacinanie możliwe jest we wszystkich kierunkach.
Piekarnie faktycznie podwoiły wydajność nacinania ciasta, zastępując ostrza strumieniem wody. Cząsteczki wody mają pozytywny wpływ na produkt, którego struktura przez cały proces zostaje zachowana.
Piece, maszyny