Geth - Piece, maszyny i urządzenia piekarnicze.

Z wizytą referncyjną w Toskanii

Powrót do aktualności

Pod koniec kwietnia odbyliśmy wraz z naszym klientem wizytę referencyjną w piekarni Savini, położonej niedaleko Florencji. 
To miejsce z wieloletnią tradycją, działające nieprzerwanie od 1959 roku. 

Głównym celem wizyty była prezentacja linii BEOR, przeznaczonej do produkcji pieczywa na bazie luźnego, śródziemnomorskiego ciasta – takiego jak ciabatta, pinsa, bagietki czy bułki.

Testy zakończyły się pozytywnie. 
Choć receptura użyta podczas prezentacji różniła się od tej, którą nasz klient planuje stosować, linia BEOR zaprezentowała pełnię swoich możliwości – zarówno pod względem wydajności, jak i jakości finalnego produktu.

W Polsce obserwujemy coraz większe zainteresowanie pieczywem inspirowanym południowymi smakami – focaccią, ciabattą, przywołujące smaki letnich podróży. 
Ich lekka struktura, aromat i smak działają na zmysły, a możliwość dzielenia się nimi przy wspólnym stole czyni je wyjątkowym elementem posiłku.

Otwartość naszego klienta na innowacje zaowocowała także zainteresowaniem dodatkowymi rozwiązaniami wspomagającymi produkcję w piekarni – między innymi bezolejową dzielarką do chleba ARTEZEN, która łączy precyzję działania z oszczędnością i higieną.

Wizycie towarzyszył Alberto Bozzola, przedstawiciel firmy BEOR, któremu serdecznie dziękujemy za – jak zawsze – profesjonalne wprowadzenie w temat oraz miłą, gościnną atmosferę w prawdziwie toskańskim stylu.

Podziel sie tym artykułem w social media: