Geth - Piece, maszyny i urządzenia piekarnicze.

Wszechstronne, energooszczędne, nowoczesne - piece MIWE condo e+

Powrót do aktualności

Od 50 lat stanowią wyposażenie najlepszych piekarni, cukierni i lokali gastronomicznych na świecie.
Doskonale radzą sobie z całą gamą produktów: od delikatnych wyrobów cukierniczych przez klasyczne bułki, aż po ciężkie chleby. Odpowiadają na zapotrzebowanie w zakresie wydajności poprzez elastyczną modułową budowę i różne wariacje wielkości komory, dając powierzchnię wypiekową do 8,5 m2.
Każdy moduł (każda komora wypiekowa) posiada oddzielnie regulowany system grzewczy od góry i dołu.
Takie są piece MIWE condo.

Zalety pieca MIWE condo e+ można opisać hasłem „piecze jak DUŻY, ale na mniejszej powierzchni”. To wszechstronny piec elektryczny półkowy o stabilnym klimacie wypiekowym.

Żaden inny model nie jest w stanie sprostać tak dobrze oczekiwaniom piekarni, cukierni czy gastronomii jednocześnie. Prawdziwym atutem pieca są płyty hertowe wyłożone kamieniem, które podczas procesu pieczenia oddają charakterystykę wypieku rzemieślniczego, do którego z nostalgią wracają konsumenci. Produkt  uzyskiwany z pieca MIWE condo dobrze się sprzedaje, przywołując smak i wygląd tradycyjnego pieczywa. Wyłożenie płyt szamotem jest pod względem termicznym czystą zaletą. Ciepło emitowane nie tylko od spodu sprzyja jakości zarówno pieczywa lekkiego, ale także ciężkiego, np. żytniego. Stabilna atmosfera pieczenia, mocne ciepło oddziałujące na spód pieczywa sprawiają, że boki bułek są jasne, spody chlebów stabilne, a drożdżówek przyjemnie suche i nietłuste.

Energooszczędność

Przedstawiciele wszystkich branż borykają się obecnie z problemem, jakim są wysokie ceny energii. Ich nieprzewidywalność sprawia, że właściciele piekarni czy cukierni poszukują rozwiązań, które zapewnią im rentowność, ale nie przyczynią się do spadku jakości produktów. Piece MIWE condo wykorzystują energię i zasoby w sposób szczególnie wydajny i oszczędny, co potwierdzona przyznanie im znaku jakości e+. Nowy, wysoce wydajny system zaparowania, doskonała izolacja, oraz powłoka odbijająca ciepło sprawiają, że jest to najbardziej ekonomiczne rozwiązanie na rynku.
Oszczędności energii sprzyja także funkcja: precyzyjnej regulacji temperatury – MIWE optitherm. Dzięki niej można bardzo indywidualnie i precyzyjnie dostosować moc grzewczą do wypiekanej gamy produktów, oszczędzając energię. Czasy pieczenia są wyraźnie krótsze, a produkty już na wstępnym zapieku są dobrze przyrumienione na całej powierzchni.  

Ani za mało, ani za dużo, tylko odpowiednia ilość pary zagwarantuje ci idealny rezultat. Jak przystało na wyjątkowy piec, każdy moduł MIWE condo ma własne zaparowanie. Zaparowanie w połączeniu z szybko działającym czujnikiem temperatury i zoptymalizowanym przepływem wody umożliwiają uzyskanie równomiernej, nasyconej pary.  Warto zauważyć, że lepsze wykorzystanie wprowadzonej pary pozwala uniknąć strat i oszczędza energię.
Nowa funkcja „Dynamic Steam” wprowadza parę do komory dynamicznie. Początkowo, jak zwykle, komora wypełniona jest nasyconą parą, ale podczas pieczenia para utrzymywana jest na stałym wysokim poziomie dzięki delikatnym impulsom. Jakość pary przekłada się wydajnie na efekt wypieku.

PERFEKCYJNE oświetlenie wypieków

Jak ocenić, czy stopień przyrumienienia pieczywa jest idealny? Potrzebujemy właściwego oświetlenia. Instalowane w MIWE condo LED-y gwarantują równomiernie jasne, realistyczne i przyjemne dla oka światło nawet w najdalszym zakątku półki. Instalacja jest również energooszczędna, wyjątkowo trwała i łatwa w utrzymaniu. Dzięki temu doskonałemu oświetleniu wyeksponujesz swoje wypieki (w sytuacji odpieku na oczach gości sklepu) tak, że klienci nie będą potrafili się im oprzeć.
Czego chcieć więcej?

Oprócz tradycyjnej obsługi poprzez łatwy wybór programów pojawił się w MIWE condo e+ NOWY TRYB MANUALNY. Tryb ten sprawia, że pieczenie może być przyjemnym wyzwaniem dla kreatywnych piekarzy/pasjonatów pieczenia. Daje on ambitnej obsłudze pełną gamę możliwości kreowania własnego wypieku. Toteż MIWE condo e+ odpowiada standardom starego rzemiosła piekarskiego.

Podobno rozwiązań idealnych dla wszystkich nie ma. Warto jednak podkreślić, że z racji półwiecznej obecności na rynku urządzenia te były wielokrotnie modyfikowane, wzbogacane o nowe funkcjonalności i dostosowywane do oczekiwań klientów. Dzięki temu sprawdzają się zarówno w piekarniach rzemieślniczych oferujących pieczywo rustykalne, nowoczesnych piekarnio-cukierniach, ale także punktach gastronomicznych czy hotelach. MIWE condo wyróżnia dodatkowo:

•             prosta i intuicyjna obsługa za pomocą panelu dotykowego,
•             system załadowczy Aria, który umożliwia załadunek jedną ręką,
•             modułowa budowa i różne wymiary pozwalające na instalację w każdym zakładzie,
•             poziom higieny:  wygodny w czyszczeniu, łatwe do mycia szklane okno,
•             komora garowni MIWE bez zbędnych kantów i śrub.

Podziel sie tym artykułem w social media: