Główna treść strony
Testy dzielarki CALYBRA ARTEZEN w piekarni GETH
Powrót do aktualnościTesty dzielarki CALYBRA ARTEZEN w piekarni GETH
Wykorzystanie dzielarki z systemem delikatnego dzielenia kęsów (praca zbliżona do pracy ręcznego dzielenia) jest dużym atutem dla pracy w piekarni, szczególnie w przypadku ciast o wysokim TA. Precyzja dzielenia, duża wydajność, powtarzalność wagowa i oszczędności wynikające z systemu Oil Free przekonują. Nadmienimy, że urządzenie świetnie wpasowało się w niedużą wolną przestrzeń i współpracuje z niezależną wywrotnicą. To dodatkowe atuty. Calybra zostaje w naszej firmie i już dziś zapraszamy do testowania, oglądania.
I jeszcze o wydajności: duża wydajność osiągana jest dzięki zastosowaniu systemu dwukomorowego. Najpierw kęs zassany jest delikatnie z godnie z prawem grawitacji do komory ssącej, potem do komory dzielącej, która posiada dwa tłoki. Calybra pracuje wolniej w porównaniu dzielarek jednotłokowych, stąd ciasto nie jest zmęczone, a sama dzielarka nie zużywa się tak szybko.