Główna treść strony
Reportaż zdjęciowy z seminarium MIWE smartfresh (21-22.06.2023)
Powrót do aktualnościReportaż zdjęciowy z seminarium MIWE smartfresh (21-22.06.2023)


Ciekawe tematycznie seminarium z zakresu nowej technologii MIWE smartfresh skupiło uwagę naszych klientów. Oprócz technologii prowadzącej do poprawy jakości poprzez wydłużony czas składowania chleba z półzapieku w specjalnym klimacie udało się zaprezentować naszą flagową dzielarkę ARTEZEN, w której proces dzielenia odbywa się bez oleju.
Centrum technologiczne MIWE LBC daje wiele możliwości szkoleniowych. Wykorzystując czas w centrum (2 dni) udało się przeprowadzić odpiek porównawczy w systemach piecowych: cyklotermicznym, termoolejowym. Zarówno kęsy z odroczonej fermentacji, jak i kęsy z bezpośredniej produkcji. Klienci mogli degustować, sprawdzać pieczywo pod katem wyglądu, struktury skórki i elastyczności miękiszu.
W naszej opinii było to bardzo udane i bogate w informacje seminarium.
