Geth - Piece, maszyny i urządzenia piekarnicze.

Raport z targów MIWE BROT EXPO (7-9.11.2021)

Powrót do aktualności

W dniach 7 - 9 listopada w LBC po raz trzeci odbyły się targi MIWE expo, tym razem poświęcone w całości tematowi pieczywa. Łącznie 190 gości ze 106 firm mogło z bliska poznać cały proces produkcji chleba na trasie 12 stacji. Od zakwasu, poprzez ciasto, prawidłowe wyrabianie, prowadzenie i obróbkę, aż po pieczenie w różnych systemach piecowych. Do dyspozycji klientów podczas intensywnych rozmów byli eksperci z firmy MIWE oraz naszych partnerów (DIOSNA, KRUMBEIN, PURATOS, RHEON i RONDO), jak również sommelier chleba Tobias Exner (właściciel piekarni Exner). Aby zapewnić całościowy pogląd zaprezentowano planer MIWE (planowanie piekarni 3D), tematykę energy oraz MIWE sbs (shop baking suite). Zwiedzający mieli również możliwość połączenia się na żywo z Karlem de Smedt, właścicielem jedynej biblioteki kwasów oraz wzięcia udziału w warsztatach sensorycznych na temat zakwasu. Zwiedzanie zakładu umożliwiło również rzadkie spojrzenie za kulisy produkcji pieców piekarniczych w firmie MIWE. Ogólnie ujmując, targi BROT Expo zaoferowały odwiedzającym bardzo dobrą platformę intensywnej wymiany doświadczeń z ekspertami oraz kolegami po fachu. W szczególności przekazywanie wiedzy zostało bardzo dobrze przyjęte przez klientów. Dlatego też format targów "MIWE expo" wejdzie do tradycji, a warsztaty będą odgrywać prawdopodobnie jeszcze większą rolę. 

Podziel sie tym artykułem w social media: