Geth - Piece, maszyny i urządzenia piekarnicze.

Okrągła 15. edycja targów EXPO SWEET za nami

Powrót do aktualności

Zakończyła się jubileuszowa, 15. edycja TARGÓW EXPO SWEET w Warszawie. Choć charakter tych targów zdominowany jest przez wydarzenia oraz nowości cukierniczo-lodziarskie, liczba odwiedzających, a tym samym zainteresowanie urządzeniami piekarskimi były nadspodziewanie duże.

KTO NAS ODWIEDZIŁ NA STOISKU?
Klienci z terenów całej Polski (niebagatelne znaczenie ma centralne położenie Warszawy), klienci, którzy mają koncepcję stworzenia butiku piekarniczego i poszukują technologii oraz wyposażenia, klienci, którzy dowiedzieli się o nowościach na naszym stoisku, (choćby o bezolejowej dzielarce ARTEZEN, czy autorskiej stacji rozładunku peelboardów z wózków garowniczych AMOS). 

NASTROJE INWESTYCYJNE
Mimo trudnej sytuacji rynkowej (inflacja, rosnące koszty energii) nie dało się odczuć nastroju rezygnacji, wręcz przeciwnie dominował optymizm i zapał do inwestycji w urządzenia: pozwalające na redukcję kosztów eksploatacji oraz eliminację fizycznej, trudnej pracy w rzemiośle (stacje automatycznego załadunku pieców wsadowych, stacja nacinania pieczywa, dzielarki do chleba, robot do rozładunku peelboardów, automatyczne przelotowe smażalniki).

CO BUDZIŁO CIEKAWOŚĆ?

Zainteresowaniem cieszyły się rozwiązania zdalnego nadzoru, kontroli czy sterowania stacjami odpieku pieczywa MIWE. Klienci szukali również informacji nt. efektywnych i sprawdzonych systemów odzysku energii. 
Rewolucyjne hasło „dzielarka bezolejowa” zatrzymywała gości przy dzielarce do chleba CALYBRA marki ARTEZEN. Użytkownicy olejowych dzielarek, z dużym apetytem patrzyli na naszą  „nowość” ofertową, kalkulując swoje oszczędności wynikające z możlwości zastosowania systemu oil free. 
Klienci pytali o nowe technologie dla podniesienia jakości produktów (różnej wielkości i smaku). Z przyjemnością oferowaliśmy urządzenie do produkcji kwasu pszennego Tradilevain. Kwas pszenny, o znacznie łagodniejszym niż kwas żytni smaku i zapachu, podnosi jakość nie tylko tradycyjnego pieczywa, ale i produktów delikatesowych, w tym pączków. 
Goście zainteresowani byli również piecem MIWE condo, dedykowanym nie tylko rzemieślniczym zakładom, ale i sklepom z odpiekiem, cukierniom, czy hotelom. Upieczony piecu MIWE condo produkt, przywołuje, ze względu na zastosowanie płyt hertowych, smak pieczywa rustykalnego. 
Największym eksponatem na naszym stoisku był robot do rozładunku peelboardów z wózków garowniczych - AMOS. Jest to ogniwo uzupełniające automatyzację załadunku pieców wsadowych w przypadku, kiedy produkty ułożone na peelboardach wyjeżdżają z garowni na wózku.  Robot samodzielnie przejmuje peelboardy i przekazuje je na taśmę transportową. Dzięki robotowi AMOS proces załadunku odbywa się sprawnie. Niebagatelne znaczenie ma fakt, że delikatna struktura garowanego kęsa pozostaje nienaruszona. 

ORGANIZACJA

Organizator targów stanął na wysokości zadania. Przygotowanie imprezy, działania reklamowe przyniosły bardzo dobre efekty w zakresie frekwencji. Miła atmosfera, sprawna organizacja, sprzyjała nie tylko wystawcom, ale i odwiedzającym. 
W dobie dostępności materiałów reklamowych, filmów, czy tzw. „showrooms”, gdzie w szczegółach można obejrzeć preferowane urządzenie, przyciągnięcie tak dużej ilości ludzi z branży mogło wydawać się nie lada wyzwaniem. Po raz kolejny okazuje się, że spotkanie z klientami online nie zastąpią spotkań na żywo, aczkolwiek są (wartościowym skądinąd) uzupełnieniem ścieżki prowadzącej do zakupu.

Jesteśmy, jako wystawca, zadowoleni ze spotkań na naszym stoisku. Nie każde spotkanie oznacza „nowy projekt handlowy”, ale każde spotkanie jest swego rodzaju barometrem nastrojów rynkowych i inspiracją do świadczenia jeszcze lepszych usług dla Państwa.

Podziel sie tym artykułem w social media: