Geth - Piece, maszyny i urządzenia piekarnicze.

Prestiżowa nagroda Trend AWARD 2016 dla MIWE roll-in e+3.0

Powrót do aktualności

W nowym modelu pieca MIWE roll-in e+ pieczenie odbywa się na nowo zdefiniowanym poziomie ciśnieniowym. Efekt – idealna równomierność wypieków, niezależnie od czynników zewnętrznych, jak ciśnienie, prędkość przesuwania mas powietrza i wilgotność.
Podczas pracy pieca z funkcją stabilizacji ciśnienia w komorze panuje stałe, stabilne ciśnienie. Poprzez wtłoczenie pary powstawało nadciśnienie, które redukowało ciśnienie otoczenia. Nowa funkcja pozwala na utrzymanie ciśnienia do końca wypieku na stałym poziomie bez względu na ciśnienie otoczenia. W dotychczasowych modelach bez opisanej funkcji ciśnienie w komorze wypiekowej po zaparowaniu spadało o 5 a nawet 10 Pa, by potem przy otwarciu spustu pary znacząco wzrastało (nadciśnienie).
Nowy piec MIWE roll in e+ gwarantuje przede wszystkim bezpieczeństwo procesu pieczenia, lepszą pracę i krótsze czasy wypieku. W pieczeniu z funkcją stabilizacji ciśnienia nie jest doprowadzane zimne powietrze, opatentowany system prowadzenia spalin wyposażony jest w dodatkowy kanał spalinowy, dlatego zużycie energii jest znacząco zredukowane. Ponadto klapa zamykająca MIWE eco :wing jest umieszczona korzystnie w obiegu spalinowym. Opatentowany system kontroli przepływu mas powietrza MIWE air:control, prowadzenie temperatury MIWE delta baking, potrójna szyba z izolacją, jak tez ściana kumulująca ciepło optymalizują dodatkowo wydajność energetyczną pieca. Faktyczna ilość energii podczas pieczenia jest udokumentowana i przedstawiona w formie wizualizacji. Firma MIWE obliczyła, że jest to mniej o 8 % w porównaniu do poprzedniego modelu.

Podziel sie tym artykułem w social media: