Geth - Piece, maszyny i urządzenia piekarnicze.

Hit Piekarski EXPO SWEET 2016

Powrót do aktualności

W roku 2016 firma GETH została wyróżniona podczas targów EXPO SWEET nagrodą Hit Piekarski 2016, przyznawaną przez miesięcznik „Przegląd Piekarski i Cukierniczy” (wydawnictwo Elamed). 

Nagrodę otrzymaliśmy za sprzedaż i upowszechnianie techniki oraz technologii prowadzenia zakwasu pszennego, który wzbogaca pieczywo w wartości odżywcze. 

Technologia oparta jest na pracy żurowników TradiLevain firmy JAC, a jej pomysłodawcą jest francuski technolog i piekarz – Christophe Zunic, który gościł na naszym stoisku targowym. 

Wielkie SHOW na stoisku

Podczas targów EXPO SWEET na stoisku GETH odbywały się wyjątkowe pokazy wypieków na bazie zakwasu pszennego. Poprowadził je sam Christophe Zunic, a towarzyszył mu Adam Pilśniak, właściciel piekarni GETH. To wydarzenie było prawdziwym świętem rzemiosła piekarskiego, które przyciągnęło wielu odwiedzających.

TradiLevain – innowacyjne rozwiązanie dla piekarzy

Urządzenie TradiLevain to kompaktowe rozwiązanie do prowadzenia naturalnego zakwasu pszennego metodą jednofazową, przy jednoczesnym zachowaniu walorów metod wielofazowych. Dzięki różnym pojemnościom (40, 90 i 220 l) każdy piekarz może dopasować je do swoich potrzeb.

Proces prowadzony w TradiLevain gwarantuje:
stabilne warunki fermentacji (temperatura, pH, mikroflora),
możliwość namnażania zakwasu przez dziesiątki lat,
oszczędność i elastyczność w produkcji,
lepszy smak, aromat i wygląd pieczywa.
Zakwas pszenny jest jaśniejszy niż żytni, ma jasnobeżową barwę i doskonale sprawdza się zarówno w pieczywie jasnym (bagietki, bułki, chleby mieszane), jak i w produkcji cukierniczej (drożdżówki, pączki, bułki z nadzieniami).

Wręczenie nagrody

Uroczyste wręczenie nagrody odbyło się z rąk Redaktor Naczelnej – Pani Moniki Soszyńskiej.
Dziękujemy za to szczególne wyróżnienie. 

Podziel sie tym artykułem w social media: