Geth - Piece, maszyny i urządzenia piekarnicze.

Nacinanie ciasta wodą, już w naszej ofercie!

Powrót do aktualności

Zalety nacinania ciasta strumieniem wody:
• bezpieczeństwo - brak noży tnących, elementy nacinające nie tępią się, nie ulegają złamaniu,
• brak możliwości skaleczenia,
• oszczędność czasu - nie występują przerwy w pracy związane z wymianą lub ostrzeniem ostrzy,
• tylko czysta woda - brak środków chemicznych,
• nie występuje nagrzewanie nacięcia - brak kontaktu narzędzia tnącego z produktem,
• nacinanie strumieniem wody nie powoduje ściskania, co korzystnie wpływa na efekt końcowy,
• nacinanie możliwe jest we wszystkich kierunkach.

Piekarnie faktycznie podwajają wydajność nacinania ciasta, zastępując ostrza strumieniem wody. Cząsteczki wody mają pozytywny wpływ na produkt, którego struktura przez cały proces zostaje zachowana.

Polecamy systemy pół- oraz w pełni automatyczne. Zobacz naszą ofertę!

Podziel sie tym artykułem w social media: