Główna treść strony
Forum Chleba MIWE 2025
Powrót do aktualnościForum Chleba MIWE 2025
W dniach 22–23 września odbyło się wyjątkowe wydarzenie zorganizowane przez firmę MIWE – FORUM CHLEBA, które miało miejsce w centrum MIWE LBC. Uczestnikami byli piekarze i piekarki z krajów DACH (Niemcy, Austria, Szwajcaria).
Podczas spotkania 16 technologów i pasjonatów piekarstwa, reprezentujących 16 niemieckich landów, zaprezentowało swoje regionalne, a często również ulubione specjały. Każdy region ma swoje wyjątkowe smaki i tradycje piekarskie – ale jakie są ich tajemnice technologiczne? Czy wszystkie sekrety zostały ujawnione?
Atmosfera wydarzenia sprzyjała wymianie doświadczeń, rozmowom i inspirującym dyskusjom – w końcu w jednym miejscu spotkało się ok. 150 fachowców! Pokazy, prowadzone z pasją i humorem przez doświadczonych moderatorów, pozwoliły skupić się na tym, co najważniejsze – człowieku i jego produkcie. Oczywiście, w tle obecna była niezawodna technika MIWE, ale tym razem to piekarze i ich dzieła grali główną rolę.
To pierwsze tego typu wydarzenie w tej formule – i już dziś wiemy, że nie ostatnie! Pozytywne emocje, ciepłe słowa uczestników oraz liczne nagrania i relacje motywują nas do organizacji kolejnej edycji – tym razem dla piekarzy z całej Europy!
Wiosną 2026 roku planujemy wraz z naszym partnerem MIWE FORUM CHLEBA – EUROPE EDITION, podczas którego technolodzy z różnych krajów zaprezentują swoje regionalne wypieki i podzielą się doświadczeniem.
Czy chcecie dołączyć?
Śledźcie nasze aktualności oraz social media – już wkrótce podamy więcej szczegółów!
Zachęcamy do udziału – to może być inspiracja, która rozwinie Twój biznes!
Piece, maszyny