Geth - Piece, maszyny i urządzenia piekarnicze.

Centrum Techniki i Technologii MIWE LBC już otwarte!

Powrót do aktualności
miwe lbc
miwe lbc

Budowa trwała 18 miesięcy. Nowe centrum to kompletnie wyposażona piekarnia produkcyjna z zapleczem seminaryjno-szkoleniowym. Sporą powierzchnię zajmują laboratoria, biura, zaplecze magazynowe i studio do odpieku sklepowego. Motto centrum brzmi „meet the experts”. Właśnie taki cel przyświecał idei jego stworzenia – spotkanie i wymiana doświadczeń wśród ekspertów.
Centrum Techniki i Technologii MIWE LBC już otwarte!

Centrum zostało powołane do życia zgodnie z planem, tuż przed światowymi tragami IBA 2018. Piekarze, technolodzy, doradcy i przedstawiciele handlowi MIWE są świetnie przygotowani, by zaplanować każdą wizytę i szkolenie. Niczym nieograniczona prezentacja produktu MIWE uczestniczy w ok. 60 targach rocznie, ale nigdzie nie może pokazać się tak wszechstronnie jak w centrum LBC. To tu przyjrzeć się można wnikliwie całemu portfolio firmy i wziąć czynny udział w różnych formach szkolenia w wybranym zakresie. Od techniki chłodniczej aż po piecową. Od pakietu MIWE energy wraz z systemem MIWE eco:nova aż po całościowy program odpieku sklepowego i rzemiosła kanapkowego-przekąskowego. Od techniki załadunku pieczywa do chłodzenia próżniowego. Centrum prezentuje wyposażenie niezbędne do odpieku w sklepie MIWE shop baking wraz z pełnym zdalnym serwisem obsługującym systemy operacyjne. Cała paleta praktycznego zastosowania urządzeń czeka w jednym miejscu. Również w zakresie przygotowania i formowania ciasta (ciastownia) centrum oferuje godne zaplecze.

Do dyspozycji gości są technolodzy, skoncentrowani na indywidualnych potrzebach klientów. Niepewność inwestycji? Nikt nie chce kupować kota w worku. I słusznie. Dlatego nasze centrum oferuje komfort spokojnej i wnikliwej analizy urządzeń, kusząca jest również oferta testów porównawczych (wypiek w różnych systemach piecowych). Czy bułka pieczona na hercie wygląda i smakuje tak samo jak ta z pieca cyklotermicznego? Jakie cechy charakterystyczne można uzyskać, wypiekając w systemie termoolejowym? Jak wygląda etap przygotowania i formowania ciasta pod piec termoolejowy? Aby zyskać absolutną pewność, że produkt powstały w LBC będzie tym samym co u Państwa w zakładzie, można przywieźć własne surowce.

Jak uniezależnić się od zmian atmosferycznych wpływających na jakość wypieków? Czy system vario bake pozwala na elastyczność w zakresie temperaturowym przy zachowaniu łagodnej charakterystyki pieców wsadowych? Najnowsza technologia studzenia próżniowego jest obecna również w centrum MIWE LBC. Wciąż jest ona rzadko stosowana, choć przynosi wiele korzyści jakościowych i organizacyjnych. Możliwość demonstracji wszystkich jej atrybutów umożliwia centrum MIWE LBC. Komfort organizacji pracy (duże zaplecze, wygodne stoły) umożliwia przygotowanie i prezentację szerokiej gamy przekąsek tworzonych przy udziale wyposażenia MIWE. Warsztaty o zróżnicowanej tematyce przeprowadzane w dowolnej kolejności prowadzone są przez profesjonalistów i dla profesjonalistów. Poszerzmy horyzonty. Rozwój technologii Jeśli już uda się piekarzom stworzyć nową technologię, to zwyczajowo pierwsze ilości nie są zbyt duże. Nowości są testowane i optymalizowane w małych szarżach. Sonduje się możliwe alternatywy. Również w tym zakresie centrum umożliwia pomoc w dobraniu właściwych parametrów. Centrum LBC gwarantuje zachowanie tajemnicy recepturowej.

Podziel sie tym artykułem w social media: