Geth - Piece, maszyny i urządzenia piekarnicze.

Apetyczne targi MIWE BROT expo za nami!

Powrót do aktualności

Apetyczne targi chleba MIWE już za nami. Nie zabrakło inspiracji piekarskich w zakresie uszlachetniania pieczywa (posypywania nasionami z wykorzystaniem szablonów), w zakresie sposobów nacinania i formowania. W trakcie targów trwały wypieki w różnych systemach piecowych (piece termoolejowe, cyklotermiczne, piece elektryczne sklepowe). Można było kosztować, dotykać i porównywać. Fachowym doradztwem służył sommelier chleba, Tobias Exner. Mając na względzie międzynarodowy charakter targów wypiekane były różne gatunki pieczywa, charakterystyczne dla danego kraju: pieczywo ciężkie, żytnie, pieczywo w technologii dark baking oraz lekkie pieczywo pszenne. Każdy uczestnik mógł znaleźć coś dla siebie. W wideo transmisji swoją bibliotekę zakwasów z całego świata zaprezentował Karl de Smedt, opowiadając, jak ważne dla historii i kultury konsumpcji pieczywa jest stosowanie tradycyjnych kwasów. Ponowne targi odbędą się na wiosnę 2022 roku. Już teraz serdecznie zapraszamy.

Podziel sie tym artykułem w social media: