Wygodna alternatywa dla ręcznych smażalników ..,

Wygodna alternatywa dla ręcznych smażalników ..,

To, co przy stosowaniu tradycyjnych smażalników jest odczuwalne najdotkliwiej, to brak systemu filtracji oleju. Zaniechanie ręcznego zlewania i filtrowania oleju powoduje tworzenie się specyficznego szlamu (z resztek ciasta), który osadza się na dnie wanny. Poddawany każdorazowo spalaniu powoduje szybkie niszczenie oleju. Ma to oczywiście wpływ na smak produktu. Nie wspominając o nieprzyjemnym zapachu, jaki panuje na pracowni.
Jak zmienia się rzeczywistość na pracowni przy przejściu na automatyczną wersję smażalnika?
Przejście z produkcji w ręcznej wannie olejowej na automatyczny smażalnik po pierwsze znacząco podnosi komfort pracy. Na pracowni jest mniej stresu.
Pracownik nie jest już „przywiązany” do urządzenia i nie musi cały czas myśleć o kolejnych, szybko mijających etapach procesu...
zachęcam do lektury całego artykułu ze styczniowego wydania PPiC.