Łuskarki do lodu ZIEGRA … dla lepszej stabilności ciasta

Łuskarki do lodu ZIEGRA … dla lepszej stabilności ciasta

Dlaczego warto stosować do ciasta lód z łuskarek ZIEGRA?
- dający się łatwo rozdrobnić na sypko lód chroni miesiarkę
- uzyskiwana dobra jakość i elastyczność ciasta, (kontrola temperatury ciasta)
- efekt schłodzenia – szybkie i jednolite chłodzenie w krótkim czasie miesienia.
- sucha mąka aż do rozpoczęcia ugniatania. Chłodzenie odbywa się równomiernie w środku ciasta, a nie na jego powierzchni

Jak obliczyć potrzebną wydajność łuskarki?
Do wyliczenia potrzebnej wydajności  przyjmuje się, że do schłodzenia 100 kg ciasta o 1oC potrzebujemy 1 kg lodu.

najbardziej popularne wydajności:
ZBE 150, ZBE 250, ZBE 350  - liczby odpowiadają ilości lodu w kg/24h

na stronie poniżej artykuły prasowe nt. łuskarek do lodu.
https://geth.pl/pl/maszyny-do-wytwarzania-lodu/kostkarka-do-lodu