Dzielarka do chleba CALYBRA firmy ARTEZEN Piece, maszyny
i urządzenia piekarnicze

Dzielarka do chleba CALYBRA firmy ARTEZEN

Powrót do listy produktów

CALYBRA to wytrzymała dzielarka, odpowiednia dla każdej piekarni. Zastosowano w niej dwufazowy, bezolejowy system dzielenia, gwarantując delikatną obróbkę ciasta oraz wysoką dokładność.
Zalety:
1. Ta wyjątkowa dzielarka nie zużywa oleju, co generuje ogromne oszczędności przez cały okres jej eksploatacji. Typowy użytkownik oszczędza rocznie minimum 800 litrów (przy min. produkcji 5 000 szt./dziennie). Automatyczne wyłączanie po ostatniej porcji ciasta zapewnia dalsze oszczędności.
2. Dwufazowy system dzielenia kęsów daje możliwości stosowania szerokiego zakresu wagowego, a co za tym idzie większej elastyczności produkcji. Szeroki zakres dzielenia pozwala na realizację wielu pomysłów, szybko reagując na zapotrzebowanie konsumentów. Autorska konstrukcja dzielarki pozwala na obróbkę każdego rodzaju ciasta: pszennego, żytniego, bezglutenowego oraz ciasta do pizzy.
3. Głowica dzieląca wykonana jest ze stali nierdzewnej, natomiast tłok zasysający z wytrzymałego tworzywa (wymagania przepisów bezpieczeństwa produkcji żywności).
4. Bezolejowa dzielarka jest higieniczna, co przekłada się na jakość produktu. 
5. Wydajność: do 3 000 chlebów/h. Solidna konstrukcja i przemyślane podzespoły gwarantują wysoką wydajność produkcyjną w wymagającym środowisku oraz maksymalną niezawodność. Konserwacja jest szybka i prosta.
6. Wyrzut ciasta w opcji z boku i z przodu dzielarki.

Dostępne modele dzielarek o zakresie wagowym:
Calybra 0,2   przedział gramaturowy: 25 - 230 gr (podwójny tłok)
Calybra 1.0                                        : 50 - 1.000 gr
Calybra 1,5                                        : 50 - 1.500 gr (podwójny tłok)
Calybra 2,5                                        : 100 - 2.800 gr (podwójny tłok)

Różne wielkości leja, opcjonalnie lej uchylny dla łatwego czyszczenia.

Korzyści dla użytkownika:

 - system Oil Free - ciasto nie ma styczności z olejem, a gotowe kęsy są łatwiejsze w dalszej obróbce
-  koszt oleju do dzielarki to ok. kilkanaście tysięcy złotych rocznie, z systemem bezolejowym oszczędzasz tę kwotę
-  dzielarki ciśnieniowe wymagają kosztownych remontów, podczas kiedy CALYBRA jest niemal bezawaryjna
-  lepsza jakość produktów uzasadnia większą sprzedaż
-  dzielarki ARTEZEN pracują na rynku już ponad 20 lat

 

 

 

Zobacz film.

Masz pytania?

Napisz koniecznie - odpowiemy.