Komorowa myjka przemysłowa Guggenberger«

Innowacyjność myjki:
wirowanie po fazie mycia mechanicznie oczyszcza osprzęt z resztek brudnej wody w najbardziej newralgicznych miejscach, woda do mycia krąży w obiegu zamkniętym, czysta woda pobierana jest jedynie do płukania
szybkie suszenie usprawniające pracę na piekarni, dobrze wysuszony osprzęt gotowy do wykorzystania w trybie ciągłym bez śladów od pryskania wodą
cykl wirowania oparty na sile odśrodkowej obracającego się kosza (1400 obrotów/min), mniejsze zużycie wody do płukania -1 cykl średnio między 4-18 l., niskie zużycie energii - 1kW/dziennie
Suszenie mechaniczne okazuje się być bardziej oszczędne od termicznego.
Zalety myjki:
ekonomiczna - brudna woda zostaje odwirowana, co znacznie obniża koszty zużycia bieżącej wody do płukania i koszt jej podgrzania
ekologiczna - minimalne użycie chemii
cicha
2 poziomy wirowania: łagodny- dla wózków, blach i lekkiego osprzętu mocniejszy: dla koszy, /uznawane dotychczas za nie nadające się do mycia w myjkach kosze z pełnym dnem nadają się do mycia w tym systemie/

MODEL HSA ECO/JUMBO
przejrzyste sterowanie
programy - ustawiane wygodnym wyłącznikiem kilkustopniowym, różne czasy mycia i płukania
możliwość ustawienia myjki bezpośrednio przy ścianie
zajmowana powierzchnia: 1,7 x 2,0 m
odwirowanie brudnej wody minimalizuje zużycie świeżej do płukania, oszczędność kosztów, niskie zużycie wody: od 4-18 l w zależności od trybu mycia i stopnia zabrudzenia
kompaktowa budowa pozwala na wpasowanie myjki do małych pomieszczeń
czyszczenie - za pomocą 16 wysokowydajnych dysz obrotowych rozmieszczonych na całej wysokości myjki
duże ciśnienie wody daje silny efekt czyszczenia (stąd niskie zapotrzebowanie na środki chemiczne)
wirowanie do sucha - siła odśrodkowa usuwa brudną wodę z mytych przedmiotów, stąd użycie czystej wody (i energii do jej podgrzania) oraz chemii jest zredukowane do minimum

Poniżej najczęstsze pytania:
Jak myte są kosze?
- kosze układane są w stos wys. do 2 m (4 stosy)/jeden wsad
- rotujące dysze natryskowe domywają kosze w najbardziej newralgicznych miejscach
Gdzie i jak układany jest osprzęt?
- osprzęt drobny trafia do specjalnych wózkow/wagoników na kółkach
Jak myte są blachy?
- najlepiej na wózkach układane dnem do góry (by nie zostawała w nich woda)
Czas mycia koszy: 4-8 min, wózków: 10 - 20 min.

Przeznaczenie:
branża piekarniczo - cukiernicza
do wózków obrotowych, koszy, blach i całego osprzętu
branża masarska, przetwórstwo mięsne: pojemniki, kubły, transportery, stelaże wędzarnicze


Udostępnij:

  • grafika