Rogalikarki Universum«

szerokie możliwości zastosowania,  prosta obsługa,  duża wydajność,  niezawodność, cicha praca, niskie koszty eksploatacji
Najważniejsze elementy konstrukcyjne w rogalikarce Universum - dwa zespoły taśm filcowych o płynnie regulowanej odległości względem siebie.
ZASADA DZIAŁANIA
Bezstopniowe walcowanie i zawijanie ciasta daje niemal nieograniczone możliwości produkcjiwyrobów piekarniczych, wymagających takiej właśnie obróbki. Walce z taśmami filcowymi nastawia się odpowiednio do wagi i żądanej ilości zwojów. Kombinacja tych dwóch parametrów pozwala na wytwarzanie szerokiej gamy wyrobów, począwszy od paluszków o wadze 2 dkg, a skończywszy na bagietkach (dotyczy HWM 50/70 osiągających wagę prawie 0,5 kg).
ZASTOSOWANIE
Rogalikarka UNIVERSUM jest w stanie rozwałkować i zwinąć każdy rodzaj ciasta, zarówno zwykłe ciasto pszenne, pszenno żytnie, żytnie, jak również ciasto francuskie, ciasta kruche czy biszkoptowe przeznaczone na wyroby cukiernicze.
Kilka przykładów możliwości produkcyjnych rogalikarki:
standardowe rogale pszenne
kilkunasto -gramowe paluszki
sztangielki
paluszki na bazie ciasta półkruchego lub kruchego
okrągłe drożdżówki
zwijane bułeczki o różnych kształtach
Opcjonalnie: moduł wydłużania ciasta do 70 cm (do formowania wek, paluchów, bagietek)
Universum - nie tylko dla rogali! Model rogalikarki z taśmą formującą do "bułki niemieckiej" z j. niem. Schrippen
Oprócz tradycyjnych rogali na rogalikarce ze specjalnym modułem wytwarzać można bułki "niemieckie" przypominające popularną bułkę ciętą. W ten sposób można wzbogacić asortyment wytwarzanego pieczywa. Rustykalny kształt bułki, rzemieślnicza produkcja -- zjednują wielu klientów.
łatwa i niemal automatyczna produkcja
zaokrąglony kęs przechodzi przez walce wstępne oraz kolejne
wpada między taśmę formującą rogala i elastyczną specjalną płytę
rozpłaszczony kęs ulega na tej płycie zawinięciu z dwóch stron
bułki garowane są znakiem do dołu
możliwość poddania bułek odroczonemu garowaniu


Udostępnij:

  • grafika