grafika
Załączniki do pobrania:
MIWE thermo express«

Łagodne ciepło dla najwyższych standardów jakości 


Starannie dopracowana konstrukcja pieców półkowych w piecach thermo express połączona została z techniką grzewczą termo olejową, która oferuje łagodną atmosferę pieczenia pieców wsadowych.
System termo olejowy bazuje na centralnym systemie grzewczym, który przy pomocy głównej instalacji rozprowadza podgrzany olej do pieców wyposażonych we własne wtórne systemy grzewcze (zawory wyrównawcze). Dzięki tej zasadzie herdy zaopatrywany są w ciepło zgodnie z zapotrzebowaniem.
W piecach wielo obiegowych możliwa jest praca na kilku niezależnych od siebie grupach półek. Indywidualne parametry: temperatury, czasu pieczenia i zaparowania są możliwe nawet dla jednej grupy półek.

MIWE termo express można opcjonalnie wyposażyć w pięć półek wyjezdnych (dla ręcznej obsługi pieca). 
Natomiast automatyczny system MIWE athlet może przejąć pełny załadunek i wyładunek całego pieca.


Cechy pieca MIWE thermo express
  • Łagodne promieniowanie ciepła gwarantowane przez system termo olejowy umożliwia perfekcyjny wypiek
  • Równomierny rozkład ciepła zarówno pod jak i nad płytami grzewczymi  
  • MIWE thermo express osiąga temperaturę pieczenia, która idealnie nadaje się do pieczenia chleba żytniego 
  • Nasycona para, szybki okres regeneracji pieca i gotowość do ciągłego wypieku daje najlepsze możliwości do pieczenia produktów wymagających intensywnej pary w ciągu krótkiego czasu

Sterowanie pieca thermo express  MIWE TC

  • Łatwa i bezpieczna obsługa: duży ekran dotykowy
  • Bardzo duży przycisk start – stop, pozwalający na obsługę w rękawicy piekarskiej
  • Spora rezerwa dla szerokiego asortymentu: do 250 programów, każdy do 8 kroków
  • Pieczenie stopniowe: automatyczny równomierny efekt pieczenia również dla dowolnych ilości, dzięki opatentowanej automatyce ilościowej
  •  Perfekcyjne pieczenie: funkcja zaparowania dla wszystkich produktów oraz pieczenie z wzrastającą i spadającą temp.
  • Szybka informacja: duży wyświetlacz czasu pozostałego do końca wypieku
  • Udostępnianie informacji: jasne prawa użytkownika przez wewnętrzny system zarządzania
  • Możliwość manualnej ingerencji w profilach profi i easy


Udostępnij:

  • grafika