MIWE roll-in e+ «

Pojemność:
1 wózek piekarniczy z 18 blachami
- o wymiarach 60 x 40 cm lub
- o wymiarach 60 x 60 cm lub
- o wymiarach 60 x 80 cm lub
- o wymiarach 60 x 100 cm lub
- o wymiarach 67 x 108 cm

Wyposażenie / opcje:
- okap
- skraplacz oparów

Wydawać by się mogło, że piec znany w piekarniach na całym świecie od ponad 40 lat, wielokrotnie udoskonalany i modernizowany, jest urządzeniem idealnym i konstruktorzy nie mają już nic do zrobienia. Nic bardziej mylnego, zwłaszcza w czasach, gdy tak wiele mówi się o działaniach zmierzających do oszczędności energii.

W wyniku prowadzonych od kilku lat w firmie MIWE Michael Wenz w Arnstein (Niemcy) prac badawczych zmierzających do poszukiwania rozwiązań pozwalających na dalsze optymalizowanie zużycia energii w piecach obrotowych z jednoczesną poprawą parametrów wypiekowych, wprowadzony zostaje do sprzedaży nowy model pieca MIWE roll-in e+. 

Podstawowe zalety nowego modelu pieca to:

  • mniejsze o 10–15% zużycie energii potrzebnej do idealnego odpieku produktów,
  • znaczne zwiększenie wydajności systemu zaparowania, pozwalające na wielogodzinną ciągłą pracę wymagającą częstego zaparowania produktów,
  • idealnie równy, powtarzalny wypiek,
  • niespotykana w piecach obrotowych innych marek sprawność cieplna na poziomie ponad 90 proc.
  • utrzymanie dostępu serwisowego z przodu pieca, pomimo wprowadzonej zmiany możliwości zabudowy pieca z trzech stron.


Udostępnij:

  • grafika