MIWE cube «

Znajdują one swoje zastosowanie nie tylko w filiach piekarni, ale także w innych miejscach: od stacji benzynowych, przez punkty cateringowe i gastronomiczne, aż po sklepy spożywcze.

Wypiekany asortyment oraz powierzchnie wypiekowe mogą zostać zmienione lub poszerzone, dzięki czemu system MIWE cube perfekcyjnie dopasuje się do każdego rodzaju sklepu. Umożliwiają to jednolita budowa i wysokość będąca zawsze wielokrotnością 12,5 cm oraz ergonomiczne wyposażenie, przy czym oczywiście całość nie straciła nic ze swej łatwej obsługi i przyjaznego użytkowania. Każdy element jest autonomiczny i może doskonale funkcjonować samodzielnie, a jego podłączenie nie wymaga obecności fachowca.

Ten innowacyjny system oparty został na podstawowej zasadzie firmy MIWE polegającej na tym, że opantentowane rozwiązania są zorientowane na klienta i odpowiadają jego potrzebom. Nie bez znaczenia są także udoskonalenia elektronicznego blokowania drzwi czy też sterowanie MIWE FP z możliwością ustawienia 9 programów. MIWE FreshFoodSystem dostępny jest opcjonalnie także z ruchomym pojemnikiem na wodę, ktόry jeszcze bardziej usprawnia pracę.
Ułożone w formie kolumny elementy/kostki (angl. cube) dzielą się ze względu na swoje funkcje np. na “hot functions” – do pieczenia i smażenia – lub “cold functions” – do garowania lub magazynowania.

(1) MIWE cube : air
Podstawę dających się rozbudowywać „hot funktions“ stanowi ogrzewany elektrycznie konwekcyjny piec piekarniczy MIWE cube : air z systemem zaparowania, posiadający 3 blachy 60 x 40 cm, który pozwala na wypiek produktów takich jak bułki, croissanty czy inne pieczywo drobne.

(2) MIWE cube : stone
Jest to elektrycznie ogrzewany piec półkowy zapewniający delikatną atmosferę wypieku i wyposażony w system zaparowania. Ten potrafiący niemal wszystko piec uzupełnia system MIWE cube i pozwala na wypiek przekąsek, sufletów, mufinek, chleba i wielu innych produktów.
(3) MIWE cube : fire
Trzeci komponent zestawu jest idealny do wszelkiego rodzaju wypieków płaskich, które nie wymagają zaparowania, ale potrzebują bardzo wysokiej temperatury (do 350°C) – takich jak pizza czy precle.


Udostępnij:

  • grafika