Piekarskie SHOW na stoisku targowym GETH wyróżnione nagrodą

Piekarskie SHOW na stoisku targowym GETH wyróżnione nagrodą

W ramach targów EXPO SWEET 2016 piekarskie SHOW na stoisku GETH zostało wyróznione nagrodą Przeglądu Piekarskiego i Cukierniczego. Zaprezentowana technologia piekarska w oparciu o naturalny kwas pszenny przyciągła na stoisko wielu odwiedzających. Walory kwasu pszennego pozwalajacego na redukcję (a nawet eliminację) sztucznych droźdży zostały ocenione bardzo wysoko. Pieczywo wychodzące spod rąk specjalnie zaproszonego gościa, francuskiego mistrza piekarstwa Christophe Zunic, pachniało wybornie. Sądząc po tempie znikania pieczywa również i smak okazal się być wyjątkowy. Pieczywo bez chemii, pachnące i zachowujące dłużej świeżość o miękiszu z dużymi porami - w technologii produkcji opartej na naturalnym kwasie pszennym - to sposób na poprawę jakości produktów w każdej piekarni.