Na drodze do smaku i aromatu - SEMINARIUM chłodnicze

Na drodze do smaku i aromatu - SEMINARIUM chłodnicze

11 czerwca odbyło się w naszej firmie kolejne praktyczne seminarium chłodnicze. Głównym punktem programu był odpiek 5 gatunków bułek poddanych uprzednio procesom chłodniczym. Niektórzy klienci przybyli dzień wcześniej, by móc wziąć udział w przygotowaniu ciasta i wprowadzeniu produktów do chłodni. Odpiek miał miejsce w różnych systemach piecowych dla pokazania niuansów wpływających na jakość końcową. Na prośbę jednego z klientów zaprezentowana została nowa rogalikarka Universum z modułem do produkcji bułki szarpanej, popularnej w Niemczech i Austrii. Bułka cięta powstała z kolei na linii Fortuna Premium K. Przybyli goście reprezentowali niemal wszystkie regiony Polski. Wymiana wiedzy praktycznej, jak zwykle była ciekawą lekcją, cieszymy się, że mogliśmy podzielić się naszym doświadczeniem, w oparciu o praktykę na dobrej klasy urządzeniach pracujących na co dzień w naszej piekarni.