21-22.03.2019 seminarium dla polskich piekarzy w centrum MIWE LBC

21-22.03.2019 seminarium dla polskich piekarzy w centrum MIWE LBC

Długo planowane seminarium w siedzibie firmy MIWE jest już za nami. Polską grupę przywitali nie tylko technolodzy i piekarze MIWE, ale i reprezentanci kadry MIWE, którzy wyrazili życzenie, by polska grupa poczuła się, jak u siebie w domu. U bram centrum powiewała flaga biało czerwona, monitory wewnątrz centrum wyświetlały informacje o seminarium w j. polskim.
Centrum MIWE LBC jest absolutnym novum wśród konkurencyjnych firm. W żadnym innym miejscu nie można dokonać analizy porównawczej wszystkich technik piecowych, zachowując te same parametry produktowe.
Ideą powstania centrum LBC jest wsparcie techniczne i technologiczne piekarzy, którzy znają swój docelowy produkt, ale wahają się, co do właściwego wyboru techniki. Centrum otwarte jest na spotkania indywidualne, w czasie których jest możliwość dopracowania technologii na bazie własnych receptur i surowców.
Jako że technologia chłodnicza stała się niezbędnym ogniwem w powstawaniu jakości pieczywa nie zabrakło w centrum pełnego spektrum komór chłodniczo-mroźniczych. Optymalizacja energetyczna w wykonaniu MIWE to absolutne know how, czego dowodem jest zamontowana w centrum imponująca instalacja odzysku energii.
Rok 2019 jest rokiem jubileuszowym firmy MIWE.
100 lecie istnienia firmy postanowiono uświetnić nietuzinkowo - oddając do dyspozycji gosci nowatorskie Centrum MIWE live baking center.
Dwudniowe spotkanie było obfite w informacje praktyczne i teoretyczne. Piekarze dzielili się swoimi doświadczeniami, koncetrując swoją uwagę na rozwiązaniach, które dobrze wpasowują się w filozofię ich piekarni.
Dziękujemy za obecność, pokonanie trudów podróży. Mamy nadzieję, że spotkanie było inspirujące.