Miesiarki spiralne«

Funkcjonalność: optymalne wyrobienie ciasta już przy 5 % napełnieniu dzieży

Pojemność dzież: dla SPV od 120 – 240 kg, dla SP od 24 – 200 kg

Cechą szczególną tych miesiarek jest bardzo dobre i dokładne miesienie nawet niewielkiej ilości ciasta (minimalne zapełnienie dzieży wynosi 5% jej całkowitej pojemności ). Proces miesienia może odbywać się w dwóch prędkościach obrotowych. Przy miesieniu intensywnym podgrzanie ciasta nie przekracza 5 'C w stosunku do jego temperatury początkowej (przy założeniu, że nie zostanie przekroczony czas miesienia).

Główne zalety miesiarki spiralnej:

optymalny proces miesienia, gwarantujący dobre napowietrzenie ciasta oraz jego wysoką jakość,
możliwość przygotowania przy ich pomocy wszystkich rodzajów ciast (pszennych, pszenno-żytnich, wyborowych oraz cukierniczych);
równomierne wymieszanie wszystkich składników ciast nawet przy małej jego ilości, nie przekraczającej 5% objętości dzieży;
możliwość uzyskania efektu przyspieszonego rozwoju ciasta dzięki intensywnemu miesieniu na wyższym biegu przy użyciu mniejszej ilości drożdży,
uniwersalność zastosowania,
nieznaczne podgrzewanie ciasta w czasie miesienia,
niewielkie wymiary zewnętrzne,
zastosowanie najnowszych standardów higieny i bezpieczeństwa pracy,
opcjonalna możliwość automatycznego sterowania miesieniem metodą pomiaru temperatury ciasta.

Komfort obsługi:

Spokojny rytm pracy: dzieża wciągana, lekko unoszona i blokowana przez szczęki hydrauliczne
Gładkie, łatwe w czyszczeniu powierzchnie, konstrukcja ustawiona na nóżkach – dostęp do podłogi
Nieduże gabaryty (idealne dla małych i średnich zakładów)
Szczęki hydrauliczne bez potrzeby regulacji współpracują również z innymi wielkościami dzież
Korpus wykonany ze stali nierdzewnej
Dostępne: miesiarki z podwójną spiralą

grafika




grafika


Udostępnij:

  • grafika