Kostkarka do lodu«

Łuskarka ma budowę kompaktową, wytwornice zróżnicowane są pod względem wydajności (patrz ramka).

 

 

Wytwornica lodu

 

Model

 ZBE 150

 

 ZBE 250

 ZBE 350

wydajność przy temp. pow. 20oC

i temp. wody 15oC

 150 kg/ 24h

 250 kg/24h

 

350kg/24 h

 

 

Dane techniczne:

 

 

Napięcie: 230V-1-50Hz

Wymiary: 70 x 60 x 61 cm wys.

Parownik: chłodzony powietrzem

Pobór mocy: 1,1 kW

Zabezpieczenie: 16A

Czynnik chłodniczy: R 404 A

Obudowa: stal nierdzewna (4301)

 

OSPRZĘT:
- 1 stopniowy filtr do wody              
- wymienny wkład do filtra              
 
UWAGA!
Do wyliczenia potrzebnej wydajności  przyjmuje się, że do schłodzenia 100 kg ciasta o 1oC potrzebujemy 1 kg lodu.
 
Zalety łuskarki lodu: 
- gwarancja higieny poprzez zamknięty system obiegu wody
- bezpieczny obieg freonu bez ruchomych części w obiegu chłodzenia
- łuski lodu nie sklejają się wzajemnie
- gwarantowana jakość również przy wysokich temperaturach otoczenia
- przy regularnych kontrolach technicznych gwarantowana długa żywotność
  i niezawodność urządzenia
- niskie zużycie energii i wody (z 1 l wody 1 kg lodu, 68kWh na tonę lodu)
- urządzenia zabezpieczające: przekaźnik przeciążenia, presostaty wys. i niskiego napięcia, czujniki poziomu wody i lodu (jeśli ciśnienie spada i produkcja lodu jest niemożliwa urządzenia wyłącza się automatycznie i włącza ponownie, gdy ciśnienie wróci do normy)
- urządzenie przystosowane do pracy 24h/dobę
- cicha praca urządzenia, bez wyczuwalnych drgań
Zalety stosowania łuskarki lodu w piekarnictwie
- dający się łatwo rozdrobnić na sypko lód chroni miesiarkę
- wysoka jakość i leastyczność ciasta,
- kontrola temperatury ciasta
- efekt schłodzenia – szybkie i jednolite chłodzenie w krótkim czasie miesienia.
- Sucha mąka aż do rozpoczęcia ugniatania. Chłodzenie odbywa się równomiernie w środku ciasta, a nie na jego powierzchni.


Udostępnij:

  • grafika