Lista produktów

BUŁKA HERTOWA

 waga 0,08 kg pieczona na trzonie pieca czyli hercie co nadaje jej specyficzny smak i aromat. Delikatny smak uzyskaliśmy dodając do ciasta maślanki naturalnej, mleka, margaryny
Dostawa : od poniedziałku do soboty   

KAJZERKA

waga 0,05 kg bułka wyborowa z dodatkiem margaryny, delikatna , dostarcza energii bez uczucia ociężałości i przejedzenia.
Dostawa : od poniedziałku do soboty

PARKI ŻYTNIE

waga 0,08 kg - mąka pszenna i żytnia, naturalny kwas, ziarna kminku i słonecznika sprawiają, że jest to bułka wyjątkowa, która wciąż znajduje nowych amatorów
Dostawa : od poniedziałku do soboty

BUŁKA RUSTYKALNA

waga 0,15 kg.
Skład: mąka pszenna, słonecznik, sezam, siemię lniane, margaryna, słód żytni palony, drożdże, cukier, sól, woda
Dostawa : od poniedziałku do soboty

BUŁKA PŁATEK

 waga 0,2 kg; istotną część jej składników (40%) stanowi mieszanka różnych płatków zbożowych, ziaren słonecznika, pszenicy, żyta. Taki dobór składników zapewnia organizmowi potrzebne mikroelementy i korzystnie wpływa na układ trawienny
Dostawa : od poniedziałku do soboty

TRÓJKA OWSIANA

waga 0,15 kg; bułka pszenno-żytnia z dodatkiem płatków owsianych, żytnich,pszennych i jęczmiennych, siemienia lnianego i sezamu
Dostawa : od poniedziałku do soboty

BUŁKI RAZÓWKI

waga: 4 x 0,06 kg; skład: mąka żytnia razowa i pszenna graham z pełnego przemiału mąka żytnia, mąka pszenna, zakwas, drożdże, margaryna, sól, mleko w proszku, woda;
Dostawa : wtorek, czwartek, sobota

ROGALIK MAŚLANY

waga 0,05 kg, pieczywo pół cukiernicze, wyborowe
Dostawa : od poniedziałku do soboty

WARKOCZ

pieczywo pół cukiernicze, wyborowe  z kruszonką
Dostawa : od poniedziałku do soboty

BAGIETKA TRADYCYJNA

Skład: mąka pszenna, zakwas pszenny, sól, drożdże (0,8%), woda. Niepowtarzalny smak osiągany jest dzięki długiemu prowadzeniu ciasta z udziałem zakwasu pszennego jak i wypiekowi bezpośrednio na trzonie pieca. Formowana ręcznie.
Dostawa : od poniedziałku do piątku   

BUŁKA TARTA

opakowanie 0,5 kg; przygotowana wyłącznie z ciasta pszennego, drobno zmielona
Dostawa : według zapotrzebowania

WEKA - CHLEB PSZENNY

waga 0,3 kg, mąka pszenna, zakwas pszenny, sól, drożdże,  margaryna, cukier, woda
Dostawa : od poniedziałku do soboty

CHLEB TOSTOWY

waga 0,5 kg, chleb pszenny na zakwasie pszennym. Wyjątkowo delikatny o równomiernej strukturze i porowatości
Dostawa : od wtorku do soboty

CHLEB ZWYKŁY

0,7 kg ; 70 % mąki pszennej, 30% mąki żytniej, zakwas, sól, drożdże, woda. Formowany ręcznie
Dostawa : od poniedziałku do soboty

CHLEB ZWYKŁY - ŻYTO

0,7 kg posypany na wierzchu mąką żytnią i ukośnie ponacinany. 60% mąki pszennej, 40% mąki żytniej, zakwas, drożdże, sól, woda.
Zapieczona na skórce mąka żytnia nadaje mu swoisty smak i aromat
Dostawa : od poniedziałku do soboty  

SMAKOSZ - CHLEB FIRMOWY

waga 1 kg. W jego skład wchodzi tylko mąka żytnia i pszenna (50:50), kwas, minimalna ilość drożdży, sól i woda. Tajemnica jego smaku i długiej świeżości tkwi w metodzie prowadzenia ciasta i pieczeniu.
Dostawa : wtorek i sobota

CHLEB OKRĄGŁY

Skład: mąka żytnia (60%), mąka pszenna, zakwas, sól i woda. Długa fermentacja nadaje mu wyjątkowy smak i aromat.
Bez udziału drożdży piekarskich
Dostawa : poniedziałek, środa , piątek

CHLEB ŻYTNI

 waga 0,5 kg, foremkowy, tzw. cegła. 100 % mąka żytnia, zakwas, drożdże, sól, woda.
Dostawa : od wtorku do soboty

CHLEB ZE SŁONECZNIKIEM

waga 0,4 kg chleb foremkowy, mąka pszenna, żytnia, żytnia razowa, palony słód jęczmienny, zakwas, drożdże, sól, słonecznik, woda
Dostawa : od poniedziałku do soboty

CHLEB ZIARNO

skład: mąka pszenna, mąka żytnia, zakwas, mieszanka wieloziarnista (soja, sezam, słonecznik, żyto, pszenica, owies, siemię lniane), sól, drożdże, woda.
Dostawa : od poniedziałku do soboty

CHLEB PŁATEK

waga 0,5 kg. Szara papierowa torebka wielu klientom jest dobrze znana. Mieszanka różnych płatków zbożowych, otrąb, słonecznika - dostarcza organizmowi mikroelementów (potasu, wapnia, fosforu, żelaza, magnezu, cynku, selenu), błonnika pokarmowego, witamin z grupy B, PP, A i E oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych - składników niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu
Dostawa : od wtorku do soboty

PEŁNY PRZEMIAŁ

Skład: mąka żytnia razowa pełnego przemiału, zakwas, sól i woda.    Ciężki chleb razowy, długa fermentacja nadaje mu wyjątkowy smak i aromat.
Bez udziału drożdży piekarskich
Dostawa : wtorek, piątek

CHLEB SŁONECZNIKOWY

Skład: ziarno słonecznika ( 50% ) masy suchej chleba, mąka żytnia razowa, mąka żytnia, zakwas, mąka pszenna, miód, płatki ziemniaczane, sól, drożdże piekarskie ( 0,5%), woda. Duża ilość słonecznika jak i długa fermentacja mąki żytniej razowej stanowią o jego wyjątkowym smaku i aromacie.
Dostawa :  wtorek, czwartek

ZIARNO

Skład: mąka pszenna, mąka żytnia, zakwas, mieszanka wieloziarnista (soja, sezam, słonecznik, żyto, pszenica, owies, siemię lniane), sól, drożdże, woda.
Dostawa : od wtorku do soboty

CHLEB ZE SŁONECZNIKIEM

waga 0,4 kg chleb foremkowy, mąka pszenna, żytnia, żytnia razowa, palony słód jęczmienny, zakwas, drożdże, sól, słonecznik, woda
Dostawa : od wtorku do soboty

SWOJSKI

Skład: mąka pszenna chlebowa, mąka żytnia, zakwas, sól, drożdże, woda. 
Dostawa : wtorek, piątek

GRAHAM

Skład: mąka pszenna chlebowa, mąka pszenna graham, mąka żytnia, zakwas, olej roślinny, płatki ziemniaczane, sól, drożdże, woda. 
Dostawa : środa, sobota

DOMOWY

Skład: mąka pszenna, mąka żytnia, zakwas, olej roślinny, płatki ziemniaczane, sól, drożdże, woda.
Dostawa : poniedziałek, czwartek

ORKISZ

Skład: mąka orkiszowa ciemna, mąka pszenna, otręby pszenne, zakwas naturalny, drożdże, sól, woda.
Dostawa : poniedziałek, czwartek

CHLEB Z DYNIĄ

Skład: mąka pszenna, mąka żytnia, zakwas pszenny, ziarna dyni, mieszanka płatek, siemię lniane, słonecznik, drożdże, sól, olej i woda.
Dostawa : środa, piątek   

CHLEB CZARNY LITEWSKI

chleb o charakterystycznym smaku i wyglądzie; ciężki (w przenośni i dosłownie), ciemny o dużej wartości odżywczej. W składzie: graham pszenny, mąka żytnia razowa, zakwas,  miód naturalny, syrop słodowy, mleko w proszku. Bardzo długo zachowuje świeżość.
Dostawa : poniedziałek

PEŁNY PRZEMIAŁ

Skład: mąka żytnia razowa pełnego przemiału, zakwas, sól i woda. Ciężki chleb razowy, długa fermentacja nadaje mu wyjątkowy smak i aromat.
Bez udziału drożdży piekarskich
Dostawa : środa, piątek

CHLEB SŁONECZNIKOWY

Skład: ziarno słonecznika ( 50% ) masy suchej chleba, mąka żytnia razowa, mąka żytnia, zakwas, mąka pszenna, miód, płatki ziemniaczane, sól, drożdże piekarskie ( 0,5%), woda. Duża ilość słonecznika jak i długa fermentacja mąki żytniej razowej stanowią o jego wyjątkowym smaku i aromacie
Dostawa : wtorek , czwartek