Urządzenie do wylewania mas biszkoptowych na blachy«

Urządzenie składa się z:
•    leja na ciasto,
•    uchwytu na rolkę papieru wypiekowego
•    oraz gilotyny do obcinania papieru.
 
Urządzenie PELION nie wymaga zasilania elektrycznego. Ciasto wypływa z leja na papier ręcznie rozwijany z rolki zamocowanej na urządzeniu. Papier wraz z warstwą ciasta (masy) układany jest od razu na blasze. Wszystkie podzespoły mające kontakt z nakładaną masą wykonane są z wysokogatunkowej stali nierdzewnej. Poszczególne elementy są łatwe do zdemontowania i utrzymania w czystości. Przy zastosowaniu urządzenia można uzyskaćwiększą wydajność (o ok. 10-30%) aniżeli przy ręcznym rozprowadzaniu masy, podczas którego narusza się porowatą strukturę ciasta.
Pelion nakłada równe warstwy  masy o grubości od 2 do 16 mm. 

Dostępne wielkości:
  • Szerokość papieru od 40-60 cm
  • Pojemność leja: 20-30 l
Szerokość papieru odpowiada szerokości blachy. Szerokość nanoszonej masy jest ok. 1,5 cm mniejsza niż szerokość papieru. Stosować należy typowy papier wypiekowy w rolkach o średnicy max. 20 cm i gramatura ok. 50 g/m2.


Udostępnij:

  • grafika