MIWE athlet«

athlet L - dla małych zakładów, maks. liczba obsługiwanych komór - 18
athlet XL - dla zakładów o średniej wielkości, maks. liczba obsługiwanych komór - 30
athlet XXL - dla zakładów pracujących w systemie 2 lub 3 zmianowym – maks. liczba obsługiwanych komór – 36; możliwość załadunku pieców ustawionych piętrowo, wys. do 12 komór

System MIWE athlet odciąża najtrudniejszy etap produkcji: jakim jest za - i wyładunek pieca, usuwa stres i przeciążenia powstające na tym etapie produkcji i gwarantuje bezpieczeństwo.

UWAGA producenci rzemieślniczy! System MIWE athlet nie oznacza rezygnacji z rzemieślniczej jakości produktów. MIWE athlet nie deformuje nawet najwrażliwszego ciasta (ciasta luźnego), kęsy przekazywane są ostrożnie i w sposób zsynchronizowany, a atmosfera pieczenia jest stała, szybkie i efektywne zasadzanie oraz wyładunek.


Droga produktów na stół athleta:

• ręcznie bezpośrednio na stół np. z koszyków garowniczych
• z poprzecznych aparatów załadowczych bezpośrednio na stół lub taśmę załadowczą
• automatyczne pobieranie produktów z desek piekarniczych układanych ręcznie na taśmie
• stacja dokująca odbierająca automatycznie produkty z aparatów zał.
• stacja MIWE butler- system, który przejmuje produkty z aparatów załadowczych zamiast athleta, który w tym czasie dokonuje załadunku lub rozładunku, a to usprawnia pracę

Stacja zraszająca: zraszanie przed pieczeniem oraz po pieczeniu

Automatyczny odkurzacz, pracuje zgodnie z ustawionym czasem

Ogrodzenie ochronne wokół systemu

Sterowanie w systemie MIWE athlet XL i XXL: MIWE TC, ekran dotykowy, możliwość zakodowania do 100 programów, opcja połączenia z systemem zdalnie sterowanym, dla MIWE athlet L – sterowanie FP


Wyładunek:

• taśma odbiorcza parterowa
• górna taśma odbiorcza, z systemem przekazu produktów do magazynu
• wózki rozładowcze - 6 półek z piętrami ustawionymi pod skosem
• odbiór za pomocą ześlizgu

Co przemawia za automatycznym załadunkiem pieców?

1. Uzyskiwana lepsza jakość produktów (przy ręcznym załadunku - różny czas rozpoczęcia pieczenia, zaparowania, utrata ciepła przez otwarte drzwi, przy wyładunku: wszystkie produkty wyjmowane w jednym czasie - idealnie równomierny efekt wypieku)
2. Oszczędność czasu (krótkie cykle za- i wyładunku)
3. Redukcja personelu (uniknięcie błędów ludzkich, zbyt długi lub krótki czas pieczenia)
4. Wydajność: duża ilość pieczywa w korzystnej cenie i dobrej jakości


Szczegóły:
1. Wysoka jakość wykonania
2. Specjalny silnik z własną obudową – gdzie nie dostają się zabrudzenia, automatyczna konserwacja, 1 raz w roku
3. Mocowanie systemu u góry, lepsza dostępność do pieca bez potykania się o kanty
4. szyny wpuszczane w podłogę, trwałe, gwarantują lekkie przesuwanie athleta. Mniejsze zużycie energii silnika. Prowadnice rolkowe – same wypychają brud na zewnątrz
5. Każdy element po złożeniu mieści się w drzwiach o standardowych wymiarach
6. Ergonomia: wysokość robocza dopasowywana indywidualnie


Udostępnij:

  • grafika