Miesiarki spiralne Piece, maszyny
i urządzenia piekarnicze

Miesiarki spiralne

Powrót do listy produktów

Funkcjonalność: optymalne wyrobienie ciasta już przy 5 % napełnieniu dzieży

Pojemność dzież: dla SPV od 120 – 240 kg, dla SP od 24 – 200 kg

Cechą szczególną tych miesiarek jest bardzo dobre i dokładne miesienie nawet niewielkiej ilości ciasta (minimalne zapełnienie dzieży wynosi 5% jej całkowitej pojemności ). Proces miesienia może odbywać się w dwóch prędkościach obrotowych. Przy miesieniu intensywnym podgrzanie ciasta nie przekracza 5 'C w stosunku do jego temperatury początkowej (przy założeniu, że nie zostanie przekroczony czas miesienia).

Główne zalety miesiarki spiralnej:

  • optymalny proces miesienia, gwarantujący dobre napowietrzenie ciasta oraz jego wysoką jakość
  • możliwość przygotowania przy ich pomocy wszystkich rodzajów ciast (pszennych, pszenno-żytnich, wyborowych oraz cukierniczych)
  • równomierne wymieszanie wszystkich składników ciast nawet przy małej jego ilości, nie przekraczającej 5% objętości dzieży
  • możliwość uzyskania efektu przyspieszonego rozwoju ciasta dzięki intensywnemu miesieniu na wyższym biegu przy użyciu mniejszej ilości drożdży
  • uniwersalność zastosowania
  • nieznaczne podgrzewanie ciasta w czasie miesienia
  • niewielkie wymiary zewnętrzne
  • zastosowanie najnowszych standardów higieny i bezpieczeństwa pracy
  • opcjonalna możliwość automatycznego sterowania miesieniem metodą pomiaru temperatury ciasta.

Komfort obsługi:

  • Spokojny rytm pracy: dzieża wciągana, lekko unoszona i blokowana przez szczęki hydrauliczne
  • Gładkie, łatwe w czyszczeniu powierzchnie, konstrukcja ustawiona na nóżkach – dostęp do podłogi
  • Nieduże gabaryty (idealne dla małych i średnich zakładów)
  • Szczęki hydrauliczne bez potrzeby regulacji współpracują również z innymi wielkościami dzież
  • Korpus wykonany ze stali nierdzewnej
  • nieznaczne podgrzewanie ciasta w czasie miesienia
  • niewielkie wymiary zewnętrzne
  • zastosowanie najnowszych standardów higieny i bezpieczeństwa pracy
  • opcjonalna możliwość automatycznego sterowania miesieniem metodą pomiaru temperatury ciasta.

Dostępne: miesiarki z podwójną spiralą

Masz pytania?

Napisz koniecznie - odpowiemy.